Події

У жителя Житомирської області вилучили гранату з АТО, інший заховав під матрац заряджений обріз

13 March 2017, 16:09

У Житомирській області поліцейські вилучають з незаконного обігу зброю і боєприпаси, серед яких набої різного калібру та граната «Ф-1».

Про це 13 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«У ході проведення розшукових заходів поліцейські вилучили у жителів області зброю та боєприпаси. Зокрема, 10 березня під час санкціонованого обшуку у будинку жителя Ємільчинського району поліцейські виявили гранату «Ф-1» з підривачем. Небезпечний боєприпас було вилучено та направлено на експертне дослідження. За попередніми даними, 37-річний господар будинку привіз гранату із зони проведення АТО», - інформує поліція.

Цього ж дня у Пулинському районі у будинку 35-річного жителя с. Зеленої Діброви поліцейські виявили 50 набоїв калібру 5,6 мм. А з дачного будинку 55-річного жителя райцентру правоохоронці вилучили обріз мисливської рушниці. Заряджену зброю власник заховав під матрацом на ліжку.

10 березня романівські поліцейські вилучили з господарського приміщення пакет, в якому знаходився саморобний пристрій у вигляді пістолета. Як з’ясувалось, небезпечний предмет належить 18-річному жителю с. Товщі.

11 березня до Андрушівського відділення поліції звернувся 28-річний житель району із повідомленням про знайдені ним у лісосмузі патрони. Поліцейські вилучили 32 набої калібру 7,65 мм.

Цього ж дня овруцькі поліцейські спільно з працівниками УСБУ області провели санкціоновані обшуки та вилучили з будинку 26-річного місцевого жителя незареєстровану гвинтівку та 13 набоїв до неї калібру 7,62 мм. У домогосподарстві 23-річного овруччанина було виявлено штик-ніж.

Усе вилучене направлено на експертні дослідження, - інформує відділ комунікації. Правоохоронці з’ясовують походження зброї та боєприпасів, а також перевіряють, чи не було їх використано для вчинення протиправних діянь.

Поліція звертається до громадян: якщо вам відомо про місце знаходження незареєстрованої зброї чи боєприпасів, повідомляйте до поліції. Цим ви врятуєте від небезпеки себе й оточуючих, допоможете запобігти кримінальним діянням та трагічним випадкам. Статтею 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info,  у Житомирській області прикордонники спільно з співробітниками Національній поліції за допомогою службової собаки виявили у громадянина мисливську рушницю, набої та вибухову речовину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі