Місто

У Житомирі другу зиму поспіль жоден з безхатченків не замерз та не відморозив кінцівки, - Владислав Паламарчук

15 March 2017, 10:35

У Житомирі другу зиму поспіль жоден базхатченко не замерз іне відморозив собі кінцівки.

Про це під час засідання виконкому 15 березня повідомив голова правління ГО «Милосердя» та директор благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб» Владислав Паламарчук.

«2016 рік і зокрема ця зима минули для нас дуже успішно, найголовніше, що у нас не замерз жодна людина та не відморозила собі кінцівки попри сувору зиму та відсутність опалення в нашому закладі. За моєю інформацію, тільки два обласних центри – Житомир і Полтава – обійшлися без жертв цієї зими. Загалом за рік ми роздали 16200 гарячих сніданків, обідів і вечерь. Крім того, у нашому центрі постійно, тобто затримувалися на понад місяць, проживали 130 осіб. На сьогодні у нас проживає 54 безхатченки, тоді як не один такий центр в інших регіонах не може приймати більше 30 людей», - сказав Паламарчук.

Він наголосив, що у попередні роки на вулицях міста зазвичай за зиму замерзали 5-6 безхатченків.

Нагадаємо, 9 січня на провулку Кармелюка у Житомирі знайшли замерзлого чоловіка, який мешкав неподалік.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці 2015 року у Житомирі офіційно відкрили будинок благодійної організації «Міський центр обліку бездомних осіб», який безхатченки облаштовували власноруч. Завдяки роботі цього центру минулорічна зима стала чи не першою, протягом якої в місті не замерзла жодна бездомна людина.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі