Місто

Як виглядає парк 30-річчя Перемоги у Житомирі. Фоторепортаж

20 March 2017, 17:27

Є у Житомирі такі паркові зони, які за роки занедбаності та безладдя втратили не те що би колишню привабливість, а нині їх узагалі важко назвати місцями відпочинку та дозвілля. Одним із них є парк 30-річчя Перемоги.

Згарища, купи сміття, порожні пляшки з-під алкоголю – такі докази «життя» можна нині побачити у цьому парку. На його території частково зруйновані та вкриті мохом сходи, які тим не менш ще не є аварійними.

Загалом, опинившись у парку 30-річчя Перемоги посеред березня, ловиш себе на думці, що довкола не рання весна, а пізня осінь. Вже потім помічаєш – молоду зелену траву, набряклі бруньки та вербові котики.

Єдине, що наразі змушує звернути увагу на цю територію, пам’ятник «Літак МиГ-15, що злітає в небо», присвячений льотчикам другої повітряної армії, яка під командуванням генерал-лейтенанта Степана Красовського брала участь у визволенні міста в роки Другої світової війни. Його звели у 1974 році над берегами річки Кам’янки.

Зараз, поглянувши на літак і постамент, ще можна здогадатися, що він був виготовлений з нержавіючої сталі, граніту і залізобетону. Купи сміття та «наскальні» написи говорять про те, що і тут іноді вирує життя.

Мало хто знає, що до пам’ятника-літака можна піднятися східцями і подивитися на нього у всій «красі».

Як виглядав 2014 року літак-пам’ятник у парку 30-оріччя перемоги, можна побачити у сюжеті.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі