Місто

«Година Землі» у Житомирі на Михайлівській: фотозона, музиканти та смаколики

24 March 2017, 13:20

25 березня на вулиці Михайлівській житомиряни зберуться, аби підтримати всесвітню акцію «Година Землі»

Про це Житомир.info розповіла начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.

«О 19:30 на вулиці Михайлівській громадські організації міста спільно з «ВВ», який координує цю акцію, розпочинається проведення «Години Землі». «Година Землі» - це світова акція, яка відбувається по всіх європейських і світових країнах, і передбачає тему енергозбереження. Найефективнішим та показовим явищем є вимкнення світла з фасадів знаменних будівель: Ейфелевої вежі, Пізанської вежі, з Бундестагу, і в маленьких містах виключають підсвітку адмінбудівель. Міська рада так само долучається до цієї акції. Ми виключаємо зовнішнє освітлення фасаду Житомирської міської ради рівно о 20:30. Але з 19:30 до 21:30 на вулиці Михайлівській митці, музиканти, поети в знак підтримки цієї акції будуть виступати, грати музику, грати на саксофоні, інших інструментах, доносячи саме цей меседж – «енергозбереження» до звичайних перехожих, до людей, яким буде це цікаво. До нас долучаються різні громадські організації, в тому числі «Житомир, зроби голосніше!», вони зроблять фотолокацію, будуть продавати різні смаколики. Приєднуються різні музиканти, різні гурти, тому має бути цікаво. Ми всіх запрошуємо на 19:30, а о 20:30 ми вимкнемо світло на фасаді міської ради на годину до 21:30 », - розповіла Ірина Ковальчук.

Також на сайті Житомирської облдержадміністрації зазначається, що у суботу, 25 березня, Житомирська ОДА долучиться до всесвітньої акції «Година Землі» та о 20:30 вимкне зовнішнє та внутрішнє освітлення в приміщенні адміністрації на одну годину.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року на Михайлівській 19 березня о 20.30 планували запалити тисячу бенгальських вогнів на «Годину Землі».

Афіша з сайту Житомирської мерії

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі