Місто

Житомир музикою, співами й танцями підтримав всесвітню акцію «Година Землі»

26 March 2017, 09:26

25 березня ввечері на вулиці Михайлівській біля будівлі житомирського муніципалітету зібралось кілька десятків людей. Усі вони прийшли, щоб підтримати всесвітню акцію «Година землі», яка відбувається по всіх європейських і світових країнах, і передбачає заходи з енергозбереження.

За словами організаторів, митці, музиканти, поети в знак підтримки цієї акції будуть виступати, грати музику, грати на саксофоні, інших інструментах, щоб привернути увагу звичайних перехожих до важливості енергозбереження.

«Година землі - це захід, який приурочений до того, щоб привернути увагу до проблеми вичерпності ресурсів на планеті. Тому на годину багато міст в більш як 150 країнах світу підтримують цю акцію тим, що вимикають непотрібне освітлення, як-то фасади адмінбудівель, як-то якісь, можливо, непотрібні підсвітки. І люди по всьому світі виходять на вулиці, дивляться на зірки і влаштовують собі невеличкі свята. Як і ми. У нас тут сьогодні буде музичний джем, ми вже підготувались і зараз будемо грати музику. Ми будемо грати музику у підтримку екології та будемо розказувати, що таке година землі і як важливо берегти природні ресурси, які є вичерпними. Сьогодні зібрались житомирські митці, сьогодні зібрались житомирські активісти, організація «Цілком природно», організація «Житомир, зроби голосніше», мистецьке об’єднання «По цимбалах». Нам допомагає Житомирська міська рада. Сьогодні ми разом, спільними зусиллями, робимо таке невеличке свято», - розповідає організатор акції Ілля Грицанюк.

Рівно о 20:30 за допомогою символічного вимикача начальник управління у справах сім’ї молоді та спорту Ірина Ковальчук вимкнула зовнішнє та внутрішнє освітлення у приміщенні Житомирської мерії. Загалом акція тривала близько години. Просто на Михайлівській музиканти розважали перехожих співами та танцями.

Як повідомляв Житомир.info, на знак підтримки акції на Михайлівській анонсували фотолокацію та продаж солодощів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі