Місто

Президент житомирського «Полісся» розповів, скільки коштів потрібно для участі у професійній футбольній лізі

27 March 2017, 14:25

Про результати діяльності впродовж року та плани на найближче майбутнє в річницю створення комунального підприємства «МФК Житомир» розповів президент клубу Руслан Павлюк.

За його словами, рік для молодої команди можна вважати цілком успішним. Наразі після перейменування на ФК «Полісся», яке відбулось у лютому, клуб займається організаційними моментами перед стартом другого кола аматорського чемпіонату України та серйозно готується до атестації у професійну лігу.

«Ми налагодили і відновили, скажімо так, роботу наших ультрас «Полісся», які весь цей час очікували на перейменування. Я думаю, що ми і від них будемо бачити якусь підтримку.  Фактично, то є незалежна організація, але наші побажання ми їм вже сказали, бо для нас дуже важлива безпека, для нас важливо, щоб був порядок. І з розумінням того, що ми є комунальним підприємством, ми запроваджуємо з домашніх матчів повноцінні квитки, і хотілось би, щоб поставились з розумінням. Це буде окремий такий момент, щоб не спекулювати на цій темі, ми змушені продавати їх всім. Ми комунальне підприємство, і сьогодні поки що немає шляху для того, щоб певним категоріям якось чи зменшувати ціну, чи на безоплатній основі надавати. Якщо минулий рік то було як благодійний внесок, то в цьому році ми плануємо, що це буде повноцінний квиток. Бо ми документально правильно це повинні робити, і цей рік ми вже підемо шляхом професійного клубу. Ми змушені поки що реалізовувати квитки для всіх, для всіх категорій населення. Ціна залишається символічною - 20 гривень.  Я прошу всіх вболівальників із розумінням поставитись до нашого такого прохання. Це буде вклад кожного з нас, кожного з наших прихильників футболу у розвиток клубу», - каже Руслан Павлюк.

Президент ФК «Полісся» переконує: команда, незважаючи на травми кількох гравців основного складу, повністю готова до другого кола чемпіонату України з футболу серед аматорів. Окрім цього, ведеться активна робота по атестації в ІІ лігу ПФЛ. Для того, щоб перейти із аматорського рівня на професійний, клубу потрібно відповідати цілому ряду вимог, серед яких, зокрема, і наявність домашнього стадіону, який зможе приймати професійні ігри. За словами Руслана Павлюка, перехід клубу на професійний рівень потребуватиме також і збільшення фінансування.

«Від 6 мільйонів гривень на рік - це фактично мінімальна потреба із нинішніми цінами, витратною частиною. Основна частина - це, звісно, зарплата гравців. І в професіональному футболі інші цифри, тому орієнтовно ми рахували - в районі 6 мільйонів гривень нам потрібно мати. Є попередня узгоджена позиція з керівництвом обласної ради, із депутатами. Я не буду говорити про цифри, але на найближчу сесію планується підтримка. І думаю, протягом року ми завершимо процес, щоб у нас 6 мільйонів гривень було», - розповідає президент клубу.

Найближчий матч основної команди ФК «Полісся» відбудеться вже за два тижні. Житомиряни прийматимуть на стадіоні «Колос» футбольний клуб «Таврія-Скіф» із Запорізької області.

Нагадаємо, 16 лютого 2017 року депутати Житомирської міськради перейменували комунальне підприємство «Муніципальний футбольний клуб «Житомир» на «Футбольний клуб «Полісся».

Інфографіку здобутків МФК «Житомир» у 2016 році дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі