Суспільство

Народженого на пероні сина коростенка назвала Дмитриком: хлопчик доношений і цілком здоровий

1 April 2017, 08:25

Уранці 29 березня жителька Коростеня народила хлопчика на пероні, поки чекала електричку на станції «Тишів» у Малинському районі. Пуповину 22-річній Ользі Волковській перерізала незнайома жінка, яка опинилася поруч. Різала звичайним кухонним ножем, який принесли із будки на залізничному переїзді. «Швидка», яка прибула на виклик, лише доправила у найближче пологове відділення.

Про це йдеться у сюжеті «ТСН».

«Перейми почалися – чоловік побіг по допомогу. Так сама й народила на лавці. Втратила багато крові. Найбільше переживала за дитя. За себе не дуже хвилювалася», – розповідає породілля Ольга Волковська.

Дитячий крик і закривавлену жінку на лавці побачила жителька села Шевченківське Раїса Баранівська. Вона теж того ранку прибігла на електричку. Каже, не відразу й зрозуміла, що відбувається, але кинулася допомагати. Під руками не було анічогісінько.

«Жіночка – вся в крові. Вона не кричала, а просто сиділа і дивилася на мене. Я зав’язала пуповину – ножем її відрізали. Дитятко лежить. Як я його взяла – воно плакала. Я бігом загорнула його у курточку, пригорнула до себе – і воно вже припинило плакати», – поділилась із журналістами пані Раїса.

Новонародженого занесли до будиночка на залізничному переїзді. Уже звідти немовля з породіллею забрала «швидка».

«За мою 20-річну практику, це перший випадок, коли на пероні, за таких умов, жінка народила такого богатиря – 4200 кг. В принципі, без серйозних наслідків для себе та дитини. Звичайно, дитина поступила до лікарні з низькою температурою тіла – нижчою за 35 градусів. Але зважаючи на те, що він був на грудях у мами, ому зміг досить швидко нагрітися», – зазначила неонатолог пологового відділення Малинської центральної районної лікарні Анжела Мікутель.

Загалом, медики кажуть, що хлопчик доношений і цілком здоровий.

Свого новонародженого синочка Ольга Волковська назвала Дмитриком. Удома на нього чекає братик Ярослав, котрому 1 рік і 9 місяців.

Як повідомляв Житомир.info, на момент народження у породіллі були ускладнення післяпологового періоду, проте її стан вдалося нормалізувати.

Фото зі сторінки Олени Кузнєцової у Facebook

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі