Місто

У Житомирському військовому інституті відзначили 137-й випуск офіцерів

1 April 2017, 13:52

137 випуск відбувся у Житомирському військовому інституті імені Корольова. Близько сотні молодих лейтенантів отримали дипломи достроково, більшість із них уже мають досвід служби у зоні АТО. Привітати їх прийшли родичі, друзі та представники влади.

«У нас тут два внука, обидва – випускники. Нехай їм Бог дає здоров’я, нехай вони вірно служать вітчизні. і вони мріють далі продовжувати, щоб бути гідними офіцерами нашої країни», – сказала бабуся випускників Леся Кошка.

Вже сьогодні вони вирушать у бойові частини по всій Україні, де на практиці будуть використовувати отримані знання.

«Сьогодні відбувся черговий випуск молодих лейтенантів, а це достроковий випуск, я хотів би звернути увагу, в умовах російської агресії ми змушені більш інтенсивно проводити підготовку своїх офіцерів. Тому за рішенням воєнно-політичного керівництва, в усіх військових навчальних закладах в цьому році проводяться дострокові випуски. Сьогоднішній випуск характерний тим, що переважна більшість випускників – це вже учасники бойових дій. Вони воювали в зоні АТО, вони здобули там бойовий досвід і закінчуючи навчання, отримуючи лейтенантські погони вони повністю розуміють, що таке війна», – зазначив начальник Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова Олександр Левченко.

«Цих 5 років було достойно пройти, ми набули для себе нові знання, нові навички, вміння. Я радий, що вступив у військовий інститут, у мене в родині нікого з військових нема, проте напевно за мету було те, що це достойне право захищати свою Батьківщину», – розповів випускник Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова Вадим Кирилюк.

Цьогорічні випускники одягнули нову форму, яку для української армії розробила група істориків, які приїхали привітати лейтенантів.

«Ваш навчальний заклад має славетну історію, ваш випуск є особливим,позаяк цього року, наступного року, 19-го року українська армія відзначає і вшановує 100 років тих вояків, які воювали в аналогічній гібридній війні. На жаль так сталося 100 років тому вони не змогли перемогти і вони чекали, поки з’явитесь ви. У них не вийшло, у вас вийде. І коли ми розробляли ваш однострій, символіку, яку ви зараз носите, ми мали на увазі саме це. Ви можете зараз подивитися на своє плече, що там? Там золотий тризуб. Такий самий золотий тризуб був на мундирах українського офіцерства, які виборювали Україну 100 років тому. Ви завершуєте їхню справу. Наснаги вам, терпіння вашим родинам. Ми завжди бажаємо миру, але від нас, цивільних, велика гордість побажати вам перемоги. Ми не кажемо “якщо”, ми кажемо “коли”. А Коли вона буде – це скажете нам ви», – звернувся до них волонтер робочої групи з розробки українського однострою Віталій Гайдукевич.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі