Україна

Коти рівненчанина курять разом з господарем (ФОТОРЕПОРТАЖ)

28 March 2008, 15:28

\"\"

-Я сам курю ще зі школи. От і Матроскін нанюхався мого тютюнового диму, йому сподобалось, - дивується власник кота. – Спершу я йому в морду дмухав. Потім став давати ковбасу, що просмерділа тютюном.

За деякий час кіт звик і сам закурив. Василь дає йому дві-три легкі цигарки з фільтром на день. Підпалює цигарку і ставить її коту у рота. Той тримає зубами і курить не затягуючись. Лише примружується, коли дим потрапляє в очі.

Господар прикурює й собі. Слідкує за тим, щоб кіт не пропалив дірку у дивані.

- Він потім іде їсти м’ясо і лягає спати. А я мушу змітати попіл, - каже Василь Кіт. – Маємо ще кішку Марко, вона теж курить. Але всього цигарку на добу.

Щоб зробити цигарки менш шкідливими, Василь тримає їх на газовому котлі. Він впевнений, що нікотин з них випаровується.


\"\"
\"\"

П’ятирічний Матроскін розуміє лише команди англійською, а однорічна Марко – французькою мовами. Так їх привчив господар. На звичне «киць-киць» вони не реагують.

- Я 18 років викладав ці мови у школі в райцентрі. Потім у мене почались проблеми із зором і я отримав інвалідність, - розповідає Василь Кіт. – Тепер даю дітям приватні уроки. Тим і живу. Ще продаю курей.

Василь одружений з 39-річною Ольгою, викладачкою української мови. Дружина не схвалює куріння. Боїться, щоб їхній 10-річний син Петро теж не став курцем.


\"\"
\"\"

-Дитина бачить, що тато і обоє котів курять, - непокоїться жінка. – Мушу слідкувати, щоб син не брав цигарок.

-Я раніше собак дресирував – вчив носити тягарі, охороняти. Мав чотири вівчарки і одного ротвейлера, - згадує Василь Кіт. – Всіх псів роздарував. А ротвейлера продав пастуху за три мішки цукру – нині пес 100 корів глядить, доки пастух п’є пиво.

Позбавитись шкідливої звички ані коти, ані Василь Кіт не можуть. Матроскін вже має тютюнову залежність і сам випрошує у господаря цигарку.

- Думаю перевести його на легеньку каву з молоком, - каже селянин. – Може тоді покине курити.

\"Газета по-українськи\"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі