Події

Охоронець бачив людей, які ймовірно підпалили міське сміттєзвалище у Житомирі

4 April 2017, 00:23

Ввечері 3 квітня на житомирському сміттєзвалищі відбулась спроба підпалу. Про таку версію пожежі на полігоні одразу ж повідомив директор комунального підприємства, на балансі я кого знаходиться сміттєзвалище, а згодом і міська влада. Першим двох молодиків, які перебували на території сміттєзвалища, побачив охоронець Федір Поджарий. Чоловік розповідає: щойно люди спустились зі схилу, як сміття зайнялось.

«Під час обходу, це було десь близько пів на восьму, побачив двох осіб, які зі звалища втікали в бік паркану. Я до них не гукав, бо далека відстань була, і одразу після них пішов підпал. Одразу. Я передзвонив до начальника, а начальник вже викликав і пожежних, і поліцію. Загоряння було за долі секунди після них, тільки-но вони зникли ближче до паркану і одразу пішов вогонь. Оце і все, що я бачив», - розповів журналістам охоронець.

За словами директора КАТП-0628 Сергія Колесника, вчинити підпал могли тільки люди, котрі знали з якого боку можна потрапити на сміттєзвалище.

«Ми вирішили повідомити усі служби. Я вбачаю, що це підпал. Це не робоча карта. Це має бути проінформована людина. Є два місця, де не витримані схили, де можна підпал, будемо казати, спровокувати», - розповідає директор комунального підприємства, депутат міської ради Сергій Колесник.

Відповідаючи на питання, кому можуть бути вигідними такі провокації та хто може стояти за підпалом сміття на звалищі, директор КАТП зазначив, що в першу чергу потрібно дочекатись висновків експертів.

«Зараз я не буду давати в цій частині коментарі. Ми долучили експертів. Завтра на ранок експерти ДСНС підійдуть, нехай оглядають місце підпалу і роблять заключення», - сказав Сергій Колесник.

На сміттєзвалище також прибув і заступник Житомирського міського голови Олександр Фещенко.

«Факт ми виявили. Є підозра на підпал. Далі усі свої слова повинні сказати експерти, відповідні служби працюють на даний момент. Треба сказати, що на даний момент пожежа чи підпал локалізований, абсолютно відкритого вогню немає. Ми щойно з директором КАТП були на місці, щойно прийшли. Там немає ніяких осередків займання. Зараз продовжують працювати помпи, закінчили роботу пожежники. Проблема ставиться на контроль, кожних 15 хвилин контролюємо. Виставили пости. Люди чітко контролюють знизу схили, посередині та зверху. На даний момент пожежа локалізована, тобто займання немає. Все загасили», - пояснив Олександр Фещенко.

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня ввечері  на житомирському полігоні твердих побутових відходів сталася пожежа. Близько 21.00 год у міській раді прозвітували, що пожежа локалізована.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі