Влада

На сесії Житомирської облради планують розглянути понад 70 питань та представити нового депутата

5 April 2017, 09:55

На розгляд чергової 10-ї сесії обласної ради сьомого скликання вноситься понад 70 питань. Порядок денний сесійного дня президія обласної ради узгодила 4 квітня, опрацювавши низку питань, що потребували детального обговорення та узгодження, адже не знайшли абсолютної підтримки деяких постійних комісій.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облради.

«Зокрема, вноситься понад 50 проектів рішень, що розміщені на офіційному сайті з дотриманням законодавства та майже 20 питань, що потребують невідкладного розгляду депутатським корпусом. Депутати прийматимуть рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік, до галузевих регіональних програм, до перспективного плану формування територій громад області тощо. Також працюватимуть над питаннями комунальної власності, серед яких й кадрові, зокрема, призначення та звільнення керівників комунальних закладів, та земельні питання, а саме, встановлення орендної плати, розгляд клопотань Держгеонадр України», - йдеться у повідомленні.

На сесії обласної ради планюють прийняти низку звернень до центральних органів влади щодо реформи галузі охорони здоров’я; скасування ввізного мита на імпорт новітнього обладнання, що використовується у виробництві; підвищення пенсій; передачі повноважень по видачі спецдозволів на користування надрами облдержадміністраціям; скасування абонплати за підключення до системи газопостачання; спрямування субвенції з державного бюджету до місцевих бюджетів на придбання ангіографічного обладнання для лікарні ім. О.Ф.Гербачевського тощо. 

«Також на сесії обласної ради буде представлений новий депутат від фракції «Українське об’єднання патріотів „Укроп”», який замінить депутата Рустама Раупова, що склав свої повноваження», - інформує обласна рада.

Анонсується, що цього разу на початку засідання сесії обласної ради Гімн України виконуватиме дитячий хор Центру позашкільної освіти імені Олександра Разумкова з м. Бердичева. Також у фойє відбудеться виставка робіт декоративно-прикладної творчості і образотворчого мистецтва цього ж центру.

Нагадаємо, 10 січня цього року Рустам Раупов склав свої депутатські повноваження та вийшов із політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», на сесії 23 лютого депутати проголосували за дострокове припинення повноважень депутата Рустама Раупова. Фракцію очолила Наталія Кокітко.

Як повідомляв Житомир.info, десята сесія обласної ради сьомого скликання розпочне свою роботу о 10 годині 6 квітня.

 

Фото з сайту облради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі