Влада

Бурхливе обговорення питання про ільменіти на сесії Житомирської облради: Гундич «за», Лабунська «проти»

6 April 2017, 10:52

На сесії обговорюють питання про скасування рішення щодо дозволу на видобуток корисних копалин, зокрема – ільменіту в Народицькому районі.

Люди, які пікетували сесію обласної ради 6 квітня, прийшли до сесійної зали, після їх виступів слово взяв голова облдержадміністрації Ігор Гундич. Він почав спростовувати інформацію про ті загрози, на яких наголошували люди з Народицького району.

«Із чотирьох сіл, які прилягають до даного родовища, три мають централізоване водопостачання, лише село Давидки не має централізованого водопостачання. Представник компанії пояснював, що видобуток буде вестися шахтним методом, ніякого відкритого видобутку не  буде», - говорив Гундич та згадував про те, що це інвестиції і розвиток області.

Люди, які зайшли до сесійної зали, почали обурено кричати, питаючи Гундича: «Чиї інтереси ви відстоюєте? Скільки вам заплатили?».

Після цього слово взяла екс-голова обласної ради Анжеліка Лабунська, яка після відставки 26 вересня минулого року вперше присутня на сесії обласної ради.

«Давайте чесно скажемо, що це питання розглядається вже півтора року, ще з того час, коли я була головою облради. Я не знаю, чи присутні сьогодні прокурор області. Під час голосування відбулося порушення регламенту, я не знаю, чому не бачить цього прокурор. Проект рішення був «відмовити», а чому на сайті висить рішення «надати» - я не знаю. То про що ми кажемо? Ми чуємо людей чи ні? І є звернення депутатів Народицької об’єднаної територіальної громади про скасування рішення», - сказала Лабунська.

Питання про скасування рішення попередньої сесії голова облради Володимир Ширма поставив на голосування, але депутати його не підтримали – «за» проголосували лише 14 депутатів.

Детальніше дивіться у сюжеті 

Нагадаємо, на сесії Житомирської обласної ради 23 лютого цього року були прийняті шість рішень, які стосуються дозволів на користування надрами.

Як повідомляв Житомир.info,  сесію Житомирської облради пікетують селяни, які протестують проти видобутку ільменіту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі