Влада

Керівник управління Держгеокадастру в Житомирській області звітував на сесії про виділення землі

6 April 2017, 13:43

В.о. начальника головного управління Держгеокадастру в Житомирській області Сергій Козаков звітував про виділення землі.

На запитання депутатів облради Козаков відповідав на сесії 6 квітня.

Депутати говорили про те, що учасники АТО з Чуднівського, Попільнянського, Коростишівського та інших районів не можуть отримати дозволи на земельні ділянки, натомість землю відводять людям з Київської, Львівської та інших областей.

«Кожен громадянин України, в тому числі і учасник АТО, має право на земельну ділянку в будь-якому районі, але будемо розбиратися», - відповів керівник ГУ Держгеокадастру.

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич запропонував допомогу обласної влади у наведенні порядку з видачею землі.

«Основана проблема, з якою звертаються учасники АТО: є земля, п’ять людей написали заяви – їм відмовили, після них інші п’ять написали – їм дали. Давайте зробимо якусь чергу, яка б впорядкувала цю чергу, щоб землю отримували ті, хто перший звернувся, і щоб отримували жителі Житомирської області», - прокоментував голова ОДА Ігор Гундич.

Депутати звинувачували керівництво обласного управління в корупції та виділенні земельних ділянок «по лицям і по петлицям».

«Є звернення –  З2 га «світили» люди земельну ділянку, її побачили (в управлінні) і через місяць уже роздали по 2 гектари, а людям відмовили», - зауважив депутат від БПП Руслан Павлюк, розповідаючи про приклад земельної ділянки в селі Глибочиця Житомирського району.

Голова облради Володимир Ширма запропонував всі питання, які озвучили депутати, направити Держгеокадастру.

«Геокадастр сьогодні такий монстр в нашій державі, на який найбільше нарікань в нашій державі, на який є нарікання в усіх. Кращого виходу, ніж передачу повноваження по виділенню землі на місця, немає, законопроекти є, але вони не голосуються (Верховною Радою)», - сказав Володимир Ширма.

Детальніше дивіться у сюжеті 

Як повідомляв Житомир.info, станом на березень цього року за інформацією головного управління Держгеокадастру у Житомирській області понад 6200 учасників АТО отримали дозволи на відведення землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі