Влада

У Житомирській області більше 6 тисяч учасників АТО вже отримали дозволи на відведення землі, - управління Держгеокадастру

17 March 2017, 10:13

У Житомирській області понад 6200 учасників АТО отримали дозволи на відведення землі.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Держгеокадастру в Житомирській області.

«На Житомирщині з моменту запровадження ініціативи про забезпечення землею до Головного управління Держгеокадастру області та органів місцевого самоврядування із заявами про отримання земельних ділянок звернулись 11 474 учасника АТО. За результатами розгляду заяв військові отримали 6 232 дозволи на розробку землевпорядної документації для відведення земельних ділянок загальною площею 5 673 гектари. Завершили процедуру оформлення землі у власність 1 809 військовослужбовців. Безпосередньо до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області за цей період подали заяви 6 748 учасників АТО. З них 4 435 військовослужбовців отримали дозволи на розробку проектів землеустрою на земельні ділянки загальною площею 5 152 гектара. У власність військові вже оформили 1 192 ділянки загальною площею 1 159 гектарів», - йдеться у повідомленні.

Також обласне управління інформує, що із земель державної власності учасники АТО отримають ділянки для ведення особистого селянського господарства – 2 662 ділянки площею 4 967 гектарів. Ще 1 769 наділів площею 185 гектарів призначені для індивідуального садівництва, а також 4 ділянки площею 0,4 гектара – для індивідуального дачного будівництва.

«Для забезпечення потреб учасників АТО на території області зарезервовано 8 727 гектарів земель державної та комунальної власності. З них переважна більшість – 7 791 гектар – призначена для ведення особистого селянського господарства», - зазначають в ГУ Держгеокадастру.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2016 року житомирські бійці АТО палили шини через те, що їх ігнорує керівництво Держгеокадастру. а обласна рада визнала робту ГУ Держгеокадастру незадовільною.17 травня біля управління Держгеокадастру у Житомирській області сталися сутички між АТОшниками та приватними охоронцями, в результаті якої поліція затримала кілька десятків приватних охоронців. 22 червня кілька десятків автивістів та учасників АТО перекривали трасу Київ-Чоп біля повороту на Левків, бо їм набридло ігнорування їх проблем з боку держави та постійні намагання керівництва Держгеокадастру поставити на керівні посади у житомирському управлінні «своїх» людей. 16 серпня кілька десятків військовослужбовців та активістів знову зібрались біля будівлі управління Держгеокадастру: людей обурює й те, що в Житомирській області не працює електронна система реєстрації, і військовослужбовці, поранені учасники АТО та сім’ї загиблих не можуть отримати земельні ділянки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі