Політика

Нардеп Борислав Розенблат говорив з представником «Укрзалізниці» про швидкісні потяги через Житомир

11 April 2017, 18:15

Народний депутат України Борислав Розенблат 11 квітня зустрічався з членом правління ПАТ «Укрзалізниця» Ремігіушем Пашкевичем стосовно швидкісних потягів, які курсуватимуть через Житомир на захід.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України Борислав Розенблат.

«Сьогодні зустрічався з членом правління ПАТ «Укрзалізниця» Ремігіушем Пашкевичем, який займається розвитком залізничної мережі по Україні. Ми обговорювали питання електрифікацї на ділянці Житомир – Новоград-Волинський, щоб у майбутньому запустити 12 потягів, які об’єднають практично всю Україну. Ми не можемо жити у 21 столітті без швидкісного залізничного сполучення! Тому однією з головних цілей є запуск через Житомир швидкісного потягу «Інтерсіті» за маршрутом Київ – Перемишль. Нині ситуація з залізничним сполученням по області не найкраща – люди вимушені добиратися в Бердичів, Житомир, Козятин чи інші міста, щоб сісти на потяг. Якщо ж нам все вдасться, то це хороші перспективи для розвитку нашого регіону. Для цього нам треба буде багато працювати та залучати серйозні кошти не лише з державного, а й місцевих бюджетів. Проте, вже на першій зустрічі ми окреслили попередній план дій. Я переконаний, що спільними зусиллями за підтримки голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича, мера міста Житомира Сергія Сухомлина та віце-прем’єра Генадія Зубка ми зможемо втілити його у життя», - написав нардеп.

Фото зі сторінки Борислава Розенблата в соцмережі

У коментарі Житомир.info Борислав Розенблат розповів, що найближчим часом планують розробити проектно-кошторисну документацію.

«Під час розмови дійшли до того, що буде розроблена проектно-кошторисна документація, яка дасть нам можливість зрозуміти вартість цього проекту. І вже з наступного року маємо запланувати роботи. Це велика сума – більше мільярда гривень, але я думаю, що з бюджетів, підтримки ЄБРР тощо, ми зможемо це зробити. За 9-10 місяців ми маємо побудувати всі підстанції, щоб встановити і електроопори, і мережі, для нас це дуже важливо, і якщо ми це зробимо, то такі потяги, які йдуть на захід, будуть іти через Житомир », - розповів Борислав Розенблат.

Як повідомляв Житомир.info, заступник мера Житомира пояснив основну причину скорочення рейсів електрички «Житомир-Київ»

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі