Події

У Житомирській області поліцейського побили нетверезі пасажири ВАЗу, що їхав без фар з 8 людьми в салоні

12 April 2017, 11:50

У райцентрі Пулини (до перейменування – Червоноармійськ) Житомирської області пасажири побили поліцейського, який зупинив Lada-четвірку за рух без фар і наполягав, аби нетверезий водій «дихнув у трубку».

Про це 11 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

 «10 квітня близько 22.00 у райцентрі Пулини (до перейменування – Червоноармійськ) поліцейські управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини зупинили за порушення Правил дорожнього руху ВАЗівку, водій якої, як згодом виявилось, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Нетверезі пасажири автівки, в якій знаходилось 5 дорослих та 3 малолітніх дітей, розпочали суперечку з поліцейськими, що продовжилась сутичкою. Порушників було доставлено до відділення поліції», - інформує відділ комунікації.

За даними поліції, автомобіль ВАЗ-2104 рухався у темну пору добу по вулицях райцентру без увімкнених світлових пристроїв (світла фар). Саме це порушення, передбачене п.19.1 Правил дорожнього руху, стало підставою для його зупинки інспекторами групи забезпечення безпеки дорожнього руху Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини.

«У ході спілкування з водієм, який відмовився надати посвідчення на право керування транспортним засобом, поліцейські помітили у нього ознаки сп’яніння (запах алкоголю, порушення мови та координації рухів). Пропозицію пройти освідування щодо стану чоловік категорично відхилив. Натомість із автівки вийшло декілька осіб, які розпочали словесну суперечку, а згодом і нанесли кілька ударів одному з поліцейських та порвали форменний одяг. Відтак інспектори затримали учасників конфлікту та доставили до відділення поліції», - інформує поліція.

З’ясувалось, що за кермом ВАЗівки перебував 33-річний житель Пулин. За даними поліції, в медичному закладі було зафіксовано стан його сп’яніння - 2,2 проміле, у двох інших пасажирів – 1,9 та 2,0 проміле.

«Відносно керманича авто оформлено адміністративні матеріали відразу за кількома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення – ст. 130 (Керування транспортними засобами особами…, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського…).

Відомості за вказаними подіями внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Поліція уточнює: в одного з інспекторів поліції зафіксовані садна, гематоми та забої. Триває досудове розслідування, головним управлінням Нацполіції в області розпочато службову перевірку.

Як повідомляв Житомир.info, п’яними за кермо сідають не лише рядові водії, а й працівники поліції: місяць тому в селищі Ємільчино Житомирської області п’яний поліцейський виїхав на зустрічну смугу руху та врізався у вантажівку. За місяць житомирська поліція виявила 5 водіїв маршруток, які п’яними сідали за кермо

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі