Місто

Житомирська мерія закупила 50 світлодіодних дорожніх знаків, які вже почали розміщувати на пішохідних переходах

14 April 2017, 11:20

У Житомирі позначать найнебезпечніші нерегульовані пішохідні переходи дорожніми знаками зі світлодіодним освітленням. КП «Міськсвітло» вже має першу партію таких знаків.

Про необхідність практики по встановленню таких знаків у Житомирі наголосив заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук, повідомляє прес-служба мерії.

«З метою забезпечення безпеки дорожнього руху та зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод за участю перехожих необхідно встановлювати світлодіодні знаки над небезпечними пішохідними переходами. В минулому році ми вже розмістили декілька знаків. Доволі позитивна практика, бо водій бачить, що він наближається до пішохідного переходу, особливо це потрібно, де пішохідні переходи не регулюються», – розповів Ткачук.

Закупівля цих дорожніх знаків відбулася у березні 2017 року через систему ProZorro. Мерія закупила 50 світлодіодних знаків, які протягом року розмістять по всіх небезпечних ділянках міста.

За інформацією, оприлюдненою на платформі ProZorro, вартість закупівлі становить 133 тис. 800 грн. Зокрема було придбано 8 односторонніх світлодіодних дорожніх знаків «Обїзд перешкоди з правого боку» та 42 двосторонніх світлодіодних знаки «Пішохідний перехід».


скрін із сайту ProZorro

фото з сайту Житомирської міської ради 

Як повідомляв Житомир.info, на початку осені 2016 року до міської ради звернулися житомиряни, що проживають за адресами: вул. Чехова, буд.10, 8, 6, 8а, провулок І-й Чехова, які просили організувати рух транспортних засобів згідно діючих на сьогоднішній день «Правил дорожнього руху України», які є обов’язковими до виконання на території держави. В управлінні транспорту і зв’язку Житомирської міської ради розповіли, що виїзна робота на вулиці Чехова запланована на березень-квітень 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі