Місто

На Театральній у Житомирі до зеленої огорожі з туй комунальники додали кущі дерену. Фоторепортаж

14 April 2017, 13:03

У Житомирі по вулиці Театральні 14 квітня працівники комунального спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства «Зеленбуд» висадили 280 кущів дерену.

Про це у коментарі Житомир.info розповів директор КП «Зеленбуд» Олександр Шевчук.

«Ця багаторічна рослина називається дерен. Таких кущів висадили 280 штук, поки – лише на Театральній (від авіакас (майдан Перемоги) до перехрестя з Київською і від Київської до перехрестя з Бердичівською)», – зазначив Шевчук.

Також багаторічні кущі планують висадити обабіч доріг по вулицях Київський і Театральній, тобто скрізь, де на реконструйованих тротуарах з’явилися нові зелені зони. Проте там, каже директор КП «Зеленбуд», уже буде не дерен, а інші рослини.

Довідка з Вікіпедії. Дерен справжній або звичайний, також кизил справжній (Cornus mas L.) Місцеві назви – кизиль, роговик, дерен червоний, деренка, кизильчак, когутики, терник, шон. Це кущ заввишки 2-5 м родини деренових або невелике деревце з круглою кроною. Відрізняється зимостійкістю, невибагливістю до умов вирощування.

Нагадаємо, 5 квітня під час засідання виконкому директор «Зеленбуду» повідомляв, що цьогоріч у Житомирі планують змінити наповнення квітників: крім однорічних квітів, на них висадять і багаторічні кущі.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2016 року на вулиці Театральній комунальники висадили близько трьохсот туй, які, за задумом міської влади, повинні замінити залізні паркани між відреставрованими тротуарами та проїжджою частиною.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі