Місто

Як вплинуло підвищення мінімалки на роботу та зарплату житомирян? Анонс опитування

19 April 2017, 12:09

 З 1 січня цього року мінімальна зарплата в Україні зросла вдвічі і становить 3200 гривень. Після анонсованого в жовтні підвищення мінімалки, почалися дискусії щодо того, як це вплине на бізнес, на робочі місця, надходження до бюджету тощо.

За результатами І кварталу 2017 року Державна фіскальна служба звітує про збільшення надходжень до бюджету. Зокрема, головне управління ДФС у Житомирській області повідомляє, що єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за січень-березень зібрано 834,2 млн грн, що майже на 25% більше надходжень за відповідний період 2016 року – надходження зросли на 203,8 млн грн.

Обласне управління фіскальної служби також повідомляє про надходження ПДФО за І квартал 2017 року до місцевих бюджетів Житомирської області: податків на доходи фізичних осіб надійшло 609,4 млн грн, а в І квартал 2016 року було 411,4 млн грн, тобто зростання становить 48%.

Серед основних проблем, пов’язаних з підвищенням мінімальної зарплати, називали збільшення зарплат «у конвертах» та звільнення працівників, як за ініціативи роботодавців, які захочуть уникнути зайвих відрахувань до бюджету, так і за пропозицією самих працівників, які через підвищення зарплати можуть втратити право на соціальні пільги та допомоги, зокрема – субсидії на оплату комунальних послуг. Також говорилось про те, що підвищення призведе до зрівнялівки і може демотивувати кваліфікованих працівників.

Пропонуємо читачам Житомир.info відповісти на запитання: Як вплинуло підвищення мінімалки на вашу роботу та зарплату?

Варіанти відповідей:

- Зарплата збільшилася

- Офіційно звільнили, почали платити «в конверті»

- Зарплата зменшилася

- За пропозицією роботодавця став ФОП

- Звільнили з роботи

- Отримую зарплату, як у прибиральниці, шукаю іншу роботу

- Нічого не змінилося

Вибрати із цих варіантів, або запропонувати свій можна у розділі ОПРОС знизу сайту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі