Влада

Суддя Грубіян зупинив рішення Житомирської облради про звільнення директора Бердичівського медколеджу

19 April 2017, 18:19

Суд зупинив дію рішення сесії обласної ради від 6 квітня цього року про дострокове розірвання контракту з директором Бердичівського медичного коледжу Володимиром Клименюком.

Про це йдеться в ухвалі Житомирського районного суду від 13 квітня за підписом судді Грубіяна Є.О., яка є у розпорядженні Житомир.info.

Зазначено, що Клименюк Володимир Петрович позивається до Житомирської обласної ради щодо визнання незаконним та скасування рішення про розірвання контракту, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Нагадаємо, перед голосуванням на звільнення скандального директора Бердичівського медколеджу екс-голова облради Анжеліка Лабунська сказала, Клименюк може поновитися на посаді за рішенням суду і фракція ВО «Батьківщина» за його звільнення голосувати не буде.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня голова Житомирської облради підписав розпорядження про призначення Валентини Копетчук в.о. директора Бердичівського медичного коледжу. На брифінгу 19 квітня перший заступник голови облради Сергій Крамаренко коментував дії звільненого керівника медколеджу та повідомив, що «на сьогодні рішення судів, які б обмежували права обласної ради не існує».

Ще в квітні 2014 року бердичівська Самооборона вимагала звільнення директора медколеджу Володимира Клименюка за хабарництво і аморальну поведінку, В травні 2015 року третьокурсниця Бердичівського медколеджу вкоротила собі віку, родичі дівчини вважали, що це сталося через сексуальні домагання директора навчального закладу, активісти біля медколеджу влаштовували акцію протесту, Після цього питання про звільнення Клименюка намагалися винести на розгляд сесії облради, але депутати це не підтримали. В грудні 2015 року голова облради Анжеліка Лабунська розповідала, що директор Бердичівського медколеджу вже оформив собі інвалідність і запевняла, що завершується підготовка документів для того, щоб сесія прийняла рішення про звільнення Володимира Клименюка.

8 квітня 2016 року Лабунська підписала розпорядження про створення робочої групи, яка повинна була вивчити питання про розірвання контракту та звільнення директора медколеджу. 19 травня питання звільнення директора медколеджу зняли з розгляду сесії, а самого Клименюка виштовхали з-за трибуни обласної ради. Наприкінці травня 2016 року Анжеліка Лабунська говорила, що Клименюка звільнять до нового року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі