Події

Житель Житомирської області убив немічного батька і сказав, що той упав на ніж

21 April 2017, 11:58

В Ємільчинському районі Житомирської області поліцейські затримали чоловіка за вбивство батька.

Про це 21 квітня Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«20 квітня у будинку села Березники Ємільчинського району виявили тіло 59-річного власника оселі з ножовим пораненням. За версією сина, який проживав разом з батьком, останній випадково впав на ніж. Перевіряючи таку ймовірність, поліцейські встановили причетність сина до смерті чоловіка, розпочато розслідування», - повідомляє поліція.

Інформація про подію надійшло до поліції о 14.30. На місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Ємільчинського відділення.

Правоохоронці встановили, що на момент смерті чоловіка, а це сталося уранці, в будинку знаходилось ще четверо осіб, в тому числі двоє його синів. Дідусь займав окрему кімнату й уже півроку не виходив з неї, оскільки самостійно практично не пересувався. Постійно разом з ним у будинку проживав 34-річний син, який доглядав батька та вів домогосподарство.

За словами сусідів, час від часу між чоловіками через немічність старого виникали конфлікти, - зазначають у поліції.

«Цього ранку, як ми попередньо з’ясували, виникла саме така ситуація: батько допустив якусь необачність, і син схопився за ножа. Спочатку підозрюваний розповідав, що не причетний до травмування батька, а згодом, заплутавшись у власних свідченнях, зізнався, що, розлютившись, вдарив старого», - цитує відділ комунікації начальника Ємільчинського відділення поліції Миколу Нишпала.

На місці події вилучили низку речових доказів.

За даними поліції, чоловіка затримали, він розкаюється у скоєному та звертає все на алкоголь. Того ранку вони з товаришами, незважаючи на ранній час, вже встигли поснідати із спиртним. Співчаркувальники пішли спати, а він взявся поратись по дому, тоді й виник фатальний конфлікт.

Досудове розслідування проводиться за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, - пише поліція. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

Як повідомляв Житомир.info, 16 квітня цього року п’яна жителька Житомирського району вбила сплячого співмешканця, у 17 квітня в тому ж таки Ємільчинському районі сварка між матір’ю та старшим сином закінчилася ножовим пораненням.

Фото - ГУНП в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі