Культура

Школярі з Житомирської області отримали відзнаки на Всеукраїнському конкурсі «Нові імена України – 2017»

22 April 2017, 14:51

Троє лауреатів та один дипломант – такі здобутки Житомирської області на XXХ Ювілейному Всеукраїнському огляді-конкурсі «Нові імена України – 2017», який відбувся у Києві.

Про це 21 квітня Житомир.info повідомив головний спеціаліст управління культури Житомирської облдержадміністрації Сергій Осіпов.

«У цьогорічному Всеукраїнському огляді-конкурсі взяли участь понад 70 учасників з різних областей України, з них 33 стали лауреатами (отримали нагороди). Конкурс проходив 19-20 квітня 2017 року, церемонія нагородження відбулася 21 квітня 2017 року в Золотій залі Українського Фонду культури.  Житомирську область у Києві представили переможці обласного етапу», - йдеться у повідомленні.  

Лауреатами та дипломантом 30-го Ювілейного Всеукраїнського огляду-конкурсу «Нові імена України – 2017» стали:

Шарандак Валерія, Житомирська спеціалізована школа I-III ступенів № 20, викладач Лубківська І.О. (лауреат);

Куценко Даніїл, КПСМНЗ художня школа Житомирської міської ради, викладач Носок С.О. (лауреат);

Дубівка Олександра (гітара), Коростишівська ДМШ, викладач Дубівка Т.Ф. (дипломант);

Дерев’янко Світлана, Баранівська ШМ, викладач Тимощук О.П., концертмейстери: Савчук В.П., Ябрук О.В. (лауреат).

Юними талантами пишаються не лише їхні родини, але й викладачі, - відзначає автор повідомлення.

Програма Українського фонду культури «Нові імена України» діє з 1991 року спрямована на виявлення і підтримку юних талантів в галузі літератури, музики, образотворчого мистецтва та народної творчості. На Всеукраїнському огляді-конкурсі, який щорічно проводиться в рамках цієї програми у Києві, беруть участь юні та молоді таланти від 6 до 18 років, які пройшли регіональні та обласні тури.

Як повідомляв Житомир.info, двоє учнів із Житомирської області ввійшли до числа переможців підсумкового етапу ХVІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення», який відбувся у квітні 2017.

Фото - управління культури ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі