Влада

Як у Житомирі та області збираються відзначати День пам’яті та примирення і 72 річницю перемоги над нацизмом

28 April 2017, 11:16

З нагоди Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у місті Житомирі, райцентрах і ОТГ області 8 та 9 травня планують провести меморіальні, урочисті та культурно-мистецькі заходи за участю представників влади, громадських об’єднань, учасників АТО, волонтерів, духовенства та молоді.

Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації №134 від 19.04.2017, який опублікували на сайті ОДА 27 квітня.

Разом з тим, за інформацією у додатку до розпорядження, протягом 5-12 травня у навчальних закладах та військових частинах Житомирщини збираються провести військово-патріотичні та інші тематичні заходи за участю ветеранів війни, борців за незалежність України у ХХ столітті, учасників АТО.

«Забезпечити безпеку і порядок під час проведення масових заходів із відзначення Дня пам’яті та примирення і 72-й річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Звернутися до релігійних організацій із пропозицією провести 8, 9 травня 2017 року панахиди за загиблими у Другій світовій війні та молебні за захисників Вітчизни. Ужити заходів щодо поліпшення соціального захисту ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, сімей загиблих (померлих) воїнів, забезпечення надання їм необхідної медичної допомоги та матеріальної підтримки. Забезпечити відвідання представниками органів виконавчої влади ветеранів війни, учасників українського визвольного руху, які перебувають на лікуванні у медичних закладах та у закладах соціального захисту населення. Упорядкувати меморіали, пам’ятники, військові поховання жертв Другої світової війни», – йдеться також у документі.

Як повідомляв Житомир.info, торік у День пам’яті та примирення, 8 травня, на німецьке кладовище у Житомирському районі прийшли лише декілька людей, а 9 травня, щоб відзначити 71-шу річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, до монументу Слави у Житомирі прийшли кілька тисяч городян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі