Місто

Чи є у житомирян гордість за місто, як змінилося ставлення до мера та міської влади. Результати опитування

3 May 2017, 12:09

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилось від імені Міжнародного республіканського інституту.

«Це щорічне дослідження забезпечує розширений погляд на ставлення громадян до місцевого самоврядування і муніципальних послуг. Опитування було проведено у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 000 респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 67,2%. Опитування було профінансовано Урядом Канади», - зазначається на сайті «Рейтингу».

Третє всеукраїнське муніципальне опитування показало, що за рік жителі Житомира відчули позитивні зміни в комунальній та гуманітарній сфері, а рівень задоволення мером та міською владою покращився і становить 40% та 33%, відповідно. З шести напрямків роботи, за якими оцінювали міську владу, жоден різко не виділяється, але найкраще у влади виходить, на думку опитуваних, покращувати імідж міста, найгірше – залучати громадськість до прийняття рішень.

Індекс задоволеності якістю сфер та послуг у Житомирі «середній» - 3 бали з 5 максимальних. Задоволені мером Сергієм Сухомлиним 40-49% опитуваних, 25-34% вважають, що справи у місті йдуть у правильному напрямку.

Починаючи з 2015 року у Житомирі зменшився відсоток тих, хто почуває себе захищеним, йдучи додому після настання темряви. Є проблеми й з відчуттям гордості за місто: якщо у Львові, Вінниці та Харкові цей показник становить 2,5 (максимальна оцінка 3 – «однозначно пишаються своїм містом»), то у Житомирі – 2,0 – це відповідає показнику «дещо пишаються». Приводом для гордості у більшості опитуваних житомирян є збереження культури і традицій.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами минулорічного опитування соціальної групи «Рейтинг» серед місцевих органів влади житомиряни були найбільш задоволені діяльністю мера (31%), а найменше – виконавчим комітетом міської ради (21%).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі