Влада

Біля Житомирського райсуду активісти влаштували Клименюку «коридор ганьби», а він назвав їх проплаченими

4 May 2017, 18:47

Під вигуки мітингувальників екс-директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк 4 травня заходить у приміщення Житомирського районного суду, де оскаржує рішення сесії обласної ради про звільнення його з посади.

Люди з плакатами, які вишикувалися біля суду, розповідають: вони не навчаються у Бердичівському медколеджі, втім об’єдналися проти скандально відомого директора.

«Ми знаємо про Клименюка, що було самогубство, ми знаємо, що є торгівля наркотиками у медичному закладі. Ми – матері, наші діти навчаються у таких закладах. Ми боїмося за своїх дітей. І такі люди давно повинні сидіти», - розповіла учасниця мітингу Світлана Савчук.

Прийшли на мітинг і знайомі студентки Бердичівського коледжу, яка вкоротила собі віку нібито через сексуальні домагання Володимира Клименюка.

«Ми прийшли відстоювати честь та гідність такої дівчинки як Катерина Олексіюк. Нам її шкода, ми її знали, кожен з нас міг потрапити у таку ситуацію, тому ми прийшли відстоювати. Клименюка – під арешт», - розповіла учасниця мітингу Вікторія Жучкова.

Бажаючих потрапити на судове засідання – безліч. Після того, як суд зупинив дію рішення сесії про дострокове розірвання контракту з Володимиром Клименюком, люди побоюються, що скандально відомий директор зможе поновитися на посаді.

«Ми, як депутати обласної ради і представники бердичівської громади, мусили відреагувати на звернення і батьків, і студентів щодо неправових дій директора Клименюка. Він неодноразово був помічений у скандалах, побитті журналістів», - розповів депутат Житомирської обласної ради Ілля Смичок (фракція Радикальної партії).

«Мені так здається, якщо він взяв таку групу підтримки, він проплатив їм гроші мабуть? Може у суді гроші заплатив. Треба дивитися», - каже активіст Віталій Бенедюк.

Втім слухання справи так і не відбулося.

«Ухвала оскаржена відповідачем і справа направлена до апеляційного суду Житомирської області, тому ми сьогодні слухати справу по суті не будемо», - пояснює присутнім суддя Євген Грубіян.

У справі оголошують перерву. Звільнений директор зазначає, він має серйозні наміри оскаржити рішення депутатів.

«Я ходжу на роботу, підписують всі накази, працюємо у нормальному ритмі, але те, що натворила обласна рада, я думаю, що вони будуть відповідати. Процедура мого звільнення була порушена. Причина розірвання контракту на сесії обласної ради перед голосуванням не була озвучена», - говорить Володимир Клименюк.

Акцію проти себе він вважає проплаченою.

«Те, що сьогодні робили, я вважаю, це маски-шоу спеціально зроблене, щоб натиснути на суд. Сьогоднішні маски-шоу організовані, проплачені», - говорить він.

Подальший розгляд справи відбудеться після її розгляду в апеляційній інстанції. Для звільненого директора активісти влаштовують «коридор ганьби» та обіцяють приходити і на наступні засідання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі