ДОПОМОГА

Бійці АТО з Житомирської області можуть самі вибрати путівку в санаторій, яку оплатять з бюджету

15 May 2017, 16:02

 Відтепер путівки для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції закуповуватимуться на підставі тристоронньої угоди (особа – управління праці та соціального захисту населення – санаторій).

Про це 15 травня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації з посиланням на департамент праці та соціального захисту населення.

«Людина зможе самостійно обрати санаторій для оздоровлення, після цього звернутися до управління, де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Далі укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за наданні послуги. При цьому гранична вартість путівки для відшкодування вартості санаторно-курортного лікування визначатиметься щороку Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном», - інформує ОДА.

За даними департаменту праці та соцзахисту, наказом Мінсоцполітики від 06.04.2017 № 575, на 2017 рік установлено граничну вартість путівки (ліжко-дня) за надання послуг із санаторно-курортного лікування деяким пільговим категоріям громадян, а саме:

- інвалідам війни з числа постраждалих учасників антитерористичної операції, інвалідам загального захворювання та з дитинства – 5250 (291,7) грн без податку на додану вартість;

- інвалідам з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку – 18 217 (520,5) грн без податку на додану вартість;

- учасникам бойових дій з числа постраждалих учасників антитерористичної операції – 6 300 (350,0) грн з податком на додану вартість;

- громадянам, що супроводжують інвалідів І групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) - 4691 (260,6) грн з податком на додану вартість.

Додаткову інформацію пропонують отримати за телефоном (0412) 24-08-46.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирський реабілітаційний центр фонду братів Кузьміних надає пораненим в АТО безкоштовну допомогу, а діти загиблих бійців будуть першими у черзі на оздоровлення в житомирських таборах.

Як пораненим АТОвцям отримати безкоштовну психологічну реабілітацію та санаторно-курортне лікування, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі