Події

У Новограді-Волинському близько сотні людей незаконно виплатили майже мільйон гривень соцдопомоги

16 May 2017, 10:18

На Житомирщині розслідують безпідставну виплату майже одного мільйона гривень соціальної допомоги, яку через службову недбалість посадовців департаменту праці та соцзахисту населення Новоград-Волинської мерії за два роки отримали 90 осіб.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Посадові особи департаменту праці та соціального захисту населення Новоград-Волинської міської ради протягом 2014-2016 років у порушення вимог чинного законодавства, яке регулює порядок виплати соціальної допомоги, на підставі недостовірних даних та документів безпідставно виплачено грошову допомогу. Зокрема соціальну допомогу неправомірно виплачено 90 особам, у тому числі 22-м внутрішньо переміщеним, усього на загальну суму понад 910 тис. грн», – йдеться у повідомленні.

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом службової недбалості посадових осіб державної установи, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України. За злочини такої категорії передбачено покарання - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводять місцеві органи поліції.

Як повідомляв Житомир.info, аудитори Житомирщини виявили зайву виплату державних допомог і субсидій на понад 2,3 млн грн у чотирьох органах соціального захисту населення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі