ДОПОМОГА

До уваги житомирян: альтернатива забороненим в Україні російським соцмережам

17 May 2017, 17:02

Як відомо, 28 квітня 2017 року президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній. Рішення РНБО передбачає введення санкцій проти фізичних та юридичних осіб. Серед них і ТОВ «Яндекс», і популярні російські соцмережі «Вконтакті», «Однокласники» та поштового сервісу «Mail.ru».

Перелік соцмереж, якими можна замінити російські, 17 травня опублікували на сайті Житомирської облдержадміністрації.

ТОП-3 сервісів, за допомогою яких можна слухати музику:

SoundCloud – Це один з найвідоміших сайтів для поширення музики. Також ресурс виконує функції соціальної мережі. Тут можна послухати найпопулярніші пісні, нові альбоми улюблених виконавців і самим завантажити треки.

Deezer – Deezer дозволяє в потоковому форматі слухати записи найбільших лейблів на різних пристроях в режимі онлайн або оффлайн.

В бібліотеці Deezer налічується понад 40 млн ліцензованих треків, більше 2 млн альбомів і більше 30 тис. радіостанцій.

Zvooq – Це абсолютно легальна заміна музики у ВКонтакті. На Zvooq можна слухати музику без пауз. Якщо встановити додаток сервісу, слухати музику можна навіть без доступу до інтернету.

ТОП-3 соцмереж, завдяки яким можна спілкуватися та обмінюватися світлинами:

Facebook – Міжнародна соцмережа дозволяє спілкуватися із друзями, ділитися світлинами та створювати спільноти.

Twitter – Дозволяє записувати свої думки, ділитися ними з друзями та слідкувати за думками своїх кумирів.

Instagram –Міжнародна соцмережа,у якій можна ділтися світлинами, переписуватися із друзями та виходити у прямі ефіри.

Також функціонують і українські соцмережі:

UkrOpen – Розробники запевняють, що UkrOpen не скопійована з жодної відомої соцмережі, а написана повністю «з нуля». Цікаво, що в соціальну мережу вбудована пошукова система новин, яка дає змогу не тільки бути в курсі останніх подій, а й обговорювати ці події з користувачами.

hurtom.com – «Гуртом» або Hurtom – популярний український інтернет-портал, який створювався як сайт з українською культурою та обмінником вітчизняних файлів та даних без реклами. Зараз головна мета діяльності порталу полягає в поширенні кінофільмів українською мовою. Фани також можуть обговорювати стрічки та серіали на форумах сайту.

ukrface.com.ua – Соцмережа, яка також є поєднанням двох популярних платформ. У ній є всі звичні для нас функції: особиста сторінка, друзі, музика, фото, відео і загальний чат.

Українці – Однією з перших була мережа «Українці». За словами розробників, їхня ідея полягала у створенні української соціальної мережі з патріотичним нахилом, якій не було аналогів на той час, а основною метою її створення була популяризація української мови.

Ц.укр – це такий-собі вітчизняний «Facebook+ВКонтакте». Назва є скороченням словосполучення «Це – Україна». Домен кириличний. Ресурс позиціонує себе як молода українська соцмережа. Адміністрація порталу постійно проводить конкурси для своїх користувачів.

Як повідомляв Житомир.info, під санкції РНБО потрапили двоє уродженців Житомирської області, одне місцеве ТОВ і російські соцмережі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі