Політика

Євромарафон, організований «Солідарністю» з нагоди отримання безвізу, дістався Житомирщини

19 May 2017, 11:48

Представники партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» започаткували Євромарафон, в рамках якого їдуть із заходу на схід України, розгортаючи в областях прапор ЄС. Акція символізує шлях, який пройшла Україна задля отримання безвізу та приурочена до підписання документу про скасування короткострокових віз для громадян України, що відбулося 17 травня у Європарламенті. Передаючи естафету один одному, дистанції між областями партійці долають на авто, а в межах обласних центрів - на велосипедах.

Від представників «Солідарності» з Рівненщини естафету перейняли партійці з Новоград-Волинської міської та районної організацій партії.

Зустрівшись на кордоні двох областей, партійці розгорнули прапор ЄС, після чого, попрямували до Житомира.

На в’їзді у місто естафету перейняли велосипедисти. Учасниця веломарафону Діана Лонська розповіла, які переваги безвіз дає для неї, як для спортсменки.

«Зі сторони спортсмена можу сказати, що це дає можливість безперешкодно їздити по міжнародним змаганням, проводити закордонні збори. У нас багато було змагань і багато було проблем з перетином кордонів, відкривали візи на короткий термін і ми були вимушені повертатися або взагалі або взагалі не вилітати на якісь змагання. Але зараз безвіз дасть можливість нашій молоді їздити на змагання, набиратися досвіду і заробляти бали для нашої крани і піднімати її в міжнародному рейтингу», - зазначила спортсменка

Проїхавши по проспекту Миру, вул. Перемоги та зупинилися у самому серці Житомира – на майдані Соборному. Тут зібралися представники Житомирської територіальної, міської районної організацій партії, депутати місцевих рад від "Солідарності" та мешканці міста.

«Цей марафон показує наскільки нелегко і наскільки довгий шлях пройшла країна, для того, щоб європейський Союз нам повірив. Було виконано близько сто п'ятдесят законопроектів, рішень. Все це було зроблено і сьогодні ми можемо вільно переміщатися по нашому континенту. Ми завоювали довіру європейських країн. Вони сьогодні відкрили двері свого будинку. Ви ж розумієте, що двері свого будинку відчиняють тільки тим, кому довіряють. Торік громадяни України отримали мільйон чотириста тисяч віз. Це величезна кількість документів, це величезна кількість грошей, це трата часу і т.д. На сьогоднішній день ми можемо взяти закордонний паспорт біометричний, сісти в автомобіль, в автобус, поїзд, літак, і відвідати європейські країни», - розповів голова Житомирського обласного осередку партії «Солідарність» Олександр Рабінович.

Прапор Євросоюзу наступного дня представники партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» з Коростишева, Житомира та Брусилова передали партійцям з Київської області. Завершиться акція наступного дня на східному кордоні України

Нагадаємо, церемонія підписання документа про скасування віз для громадян України відбулася 17 травня у Страсбурзі. Після цього підписаний регламент має бути опублікований в офіційному віснику ЄС. Фактично безвіз набуде чинності через 20 днів після публікації – орієнтовно 11 червня.

Прес-служба Житомирської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі