Суспільство

Як у райцентрах Житомирської області День вишиванки святкували

19 May 2017, 15:30

18 травня жителі Житомирської області відсвяткували День вишиванки. У це свято українці одягаються у вишиванки та прогулюються своїми містами.

Всесвітній День вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Це не має ніякого політичного підґрунтя, свято покликане популяризувати українську культуру і традиції. З кожним роком збільшується кількість людей, які і в повсякденному житті, і на державні свята вбираються в національні костюми. Таким чином демонструючи любов до своєї Батьківщини та повагу до традицій українського народу.

Житомир.info вирішив подивитися, як святкували День вишиванки в райцентрах Житомирської області.

У Малині День вишиванки 18 травня відзначили і юні, і дорослі жителі міста.

У Коростені 18 травня відбулася сесія міської ради. Депутати на чолі з мером прийшли у вишиванках.

У місті Новоград-Волинський відбулося свято вишиванки «Українські вишиванки – наші райдуги світанки».

18 травня учні та вчителі навчальних закладів Черняхова стали учасниками патріотичного флешмобу «Я люблю Україну» та маршу вишиванок.

У Баранівці в молодіжному квесті «Вишиванку одягай – Україну прославляй» взяли участь лідери учнівського самоврядування шкіл громади.

З нагоди Дня вишиванки у Ємільчино відбувся тематичний флешмоб «Україно, моя вишиванко»

Ружин також долучився до святкування Дня вишиванки.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 18 травня кількасот житомирян, зібравшись на майдані Соборному, рушили вишиваною ходою центром міста – вздовж вулиці Великої Бердичівської до пішохідної Михайлівської. У складі колони було багато дітей і десятки байкерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі