Події

У Житомирській області лісівники затримали Volkswagen із деревиною дуба, незаконно вирубаною в ботанічному заказнику

23 May 2017, 11:13

У ніч на 23 травня на трасі Київ-Ковель рейдові групи лісової охорони затримали водія Volkswagen, який разом із трьома подільниками незаконно вирубали 7,02 м³ дуба в ботанічному заказнику «Поясківський-2» Олевського району. За вказане правопорушення «чорним» лісорубам загрожує кримінальна відповідальність.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«У ніч із 22 на 23 травня близько третьої години лісові охоронці почули звук бензопили в лісовому масиві Тепеницького лісництва. Наблизившись до місця ймовірної незаконної рубки, рейдовики виявили автомобіль Volkswagen LT 35 та 4 осіб, які завантажували деревину у вказаний автомобіль. Як тільки порушники помітили лісівників – вони відразу сіли до автомобіля та спробували втекти в напрямку автодороги Київ-Ковель. Переслідуючи порушників, рейдовики повідомили про це іншу групу лісової охорони, котра патрулювала автодорогу Київ-Ковель. Спільними зусиллями Volkswagen LT 35 та його водій були затримані, решті порушників вдалося зникнути в лісах Радовельського лісництва», – йдеться у повідомленні.

В зупиненому автомобілі виявлено 16 сортиментів дуба довжиною 1,1м, масою 2,4 м³. Загальна ж маса зрубаної деревини складає 7,02 м³. Розмір шкоди, заподіяної лісовому господарству, складає 21,1 тис. грн. Однак, за вказане лісопорушення «чорним» лісорубам загрожує кримінальна відповідальність, адже його вони скоїли в ботанічному заказнику місцевого значення «Поясківський – 2».

Матеріали за цим фактом направлено до Олевського ВП Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, за позовом Коростенської місцевої прокуратури господарський суд області стягнув із ДП «Коростенський лісгосп АПК» майже 1,5 млн грн шкоди, заподіяної довкіллю від незаконної вирубки дерев.

Фото прес-служби Житомирського ОУЛМГ

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі