Суспільство

У Бердичеві порахували та оцінили мисливських собак

29 May 2017, 11:11

У місті Бердичів Житомирської області провели експертизу мисливських собак на відповідність їх шерсті, зубів, очей та лап породі.

Про це 29 травня написав місцевий сайт Бердичівський погляд.

«Виведення мисливських собак для з'ясування їх екстер'єрної оцінки – подія, що має неабияке значення для власників тварин. Саме такий захід нещодавно пройшов у  Бердичеві. Загалом на території району зареєстровано майже 150 власників мисливських собак, а самих чотирилапих -  до двохсот. Участь у виведенні цього разу взяли 25 з них», - повідомляє сайт.

За інформацією видання, з'ясування екстер'єрної оцінки собаки – це оцінка досконалості її шерсті, зубів, очей, лап. Це проводиться для того, аби зрозуміти, наскільки собака відповідає нормам, прийнятим для її породи.

Усіх тварин оцінювали експерти з Вінниці. Найкращі з них отримали сертифікати. Мисливцям фахівці надали корисні поради, які стануть слушними при полюванні та виведенні чистокровного потомства, - пишуть журналісти.

Мати мисливську собаку – задоволення не з дешевих. Окрім того, тварина потребує багато уваги. Однак бердичівським мисливцям це подобається.

«Мисливці – фанати своє справи. Багато коштів, часу витрачається для того, щоб виростити мисливську собаку», - цитує Бердичівський погляд голову Бердичівського товариства мисливців та рибалок Віктора Рибака.

«Нещодавно Бердичівський осередок мисливського собаківництва вийшов зі складу Житомирської федерації та розпочав самостійну діяльність. Тепер усі виставки, виведення чотирилапих бердичівляни проводитимуть самостійно. Впевнені, що сил та ентузіазму на все вистачить», - запевняє сайт. 

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в житомирському «Центрі захисту тварин» собаці вживили перший спеціальний мікрочіп для реєстрації у базі даних. У червні цього року працівники Центру захисту тварин проведуть офіційний підрахунок безпритульних тварин за новим методом.

Фото - Бердичівський погляд

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі