Місто

Житомирські копи пояснили, як рухатися водіям по колу на майдані Соборному

12 May 2017, 11:51

На майдані Соборному у Житомирі організація руху по круговому перехресті наразі залишається без змін – відповідно до наявних дорожніх знаків і розмітки.

Про це Житомир.info розповіли у патрульній поліції міста Житомира.

«Відповідно до доручення від Національної поліції України, департаменту патрульної поліції, сектор безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції розробив заходи щодо забезпечення належної організації дорожнього руху, відповідно прийняті з доповнення до статті 41 Закону України «Про дорожній рух» щодо надання переваги у русі на перехрестях, де організовано круговий рух, транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Відповідно надається місяць з дня коли зміни набули чинності для організації дорожнього руху і приведення дорожніх знаків, розмітки до належного стану. Сектор безпеки одразу ж, щойно вступили в дію зміни до закону, подав інформаційну довідку на ім’я начальника управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради, котрий має упродовж місяця забезпечити встановлення знаків та нанесення дорожньої розмітки по колу. За інформацією, яка надійшла до управління патрульної поліції від управління транспорту та зв’язку міськради, уже наступного тижня мають вносити відповідні зміни. Наразі ж патрульна поліція інформує водіїв про те, що рух по колу (на майдані Соборному) залишається поки без змін – відповідно до наявних дорожніх знаків і дорожньої розмітки», – прокоментували у прес-службі патрульної поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 4 квітня Верховна Рада змінила правила проїзду кругових перехресть: тепер перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. У Житомирській міськраді працюють над проектом зміни дорожнього руху на майдані Соборному і завершити роботи планують до кінця 2017 року. До того ж, у мерії розробляють схему руху для велосипедистів на майдані Соборному.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі