Влада

Члени Житомирського виконкому намагалися з’ясувати, за яким принципом розподілятимуться квартири в «АТОшних» будинках

7 June 2017, 17:26

Представники ГО ВПК «Айдар» прийшли на засідання виконавчого комітету 7 червня, щоб висловити свої претензії щодо виділення землі під будівництво, за яке проголосували депутати міської ради.

«Нам виділили земельну ділянку для ЖБК «Добробат». Крім нас є ще три кооперативи: медики, педагоги та освітяни. Земельна ділянка для кооперативу «Добробат» складається з 72 соток, з яких 40 соток - це охоронна зона, де будувати нічого не можна. Там каналізація і ще якась електрична лінія. Одночасно з цими земельними ділянками була виділена ще 5-та земельна ділянка - це «Тетерівський бульвар». Там земля може бути продана тільки з аукціону. І тільки після того, як там буде побудований дитячий садочок, у який хтось хоче вкласти 42 млн грн. Я подаю заяву до прокуратури, щоб вона могла визначити, як проводилося це голосування», - сказав активіст ГО ВПК «Айдар» Олександр Федосюк.

На висловлені претензії відповів міський голова Сергій Сухомлин.

«Це рішення сесії було, аукціон не відбувся - не було заявок. Ця ділянка - це окрема ділянка, вона не входила у те рішення сесії і не виставлялася на аукціон. Що стосується будь-яких кооперативів, ми повинні робити все максимально прозоро. У вас є список тих людей, які повинні отримати квартири в цьому кооперативі?», - запитав міський голова у Айдарівців.

Айдарівці пообіцяли надати список завтра 8 червня, у той же час з аналогічним питанням до представника ГО «АТОшник» і члена виконкому Сергія Арьомова звернулася Наталія Волинець.

«У мене запитання стосовно будівництва по вул. Князів Острозьких, де виділена земля ГО «АТОшник». На наше прохання побачити списки була відповідь, що це наша громадська організація, що хочемо там, те і робимо. Сергій Іванович дав розпорядження впродовж 2-3 днів буде зібрана комісія і оприлюднити це на загал. Ми боремося за прозорість, за те, щоб це було доступно для людей, тому ми маємо підходити до всіх однаково», - сказала Наталія Волинець.

Сергій Артьомов запевнив, що розподіл відбувається прозоро, втім не пояснив, за якими критеріями обирають АТОвців.

«Я хочу одразу загострити увагу на тому, що квартири не роздаються. Воїни їх купують. Так, вони купують за рахунок того, що друга половина продається за повну вартість», - сказав Артьомов.

Втім члени виконкому наполягали на тому, аби їм надали списки і пояснили, як обираються учасники АТО, які можуть претендувати на купівлю помешкань за пільговими цінами.

«Я знаю дуже багато людей, які хотіли б отримати таким же методом житло, але вони чомусь не знають, куди подзвонити. Коли я сьогодні поставив запитання, куди дзвонити, мені відповіли, що вже все продали. Хотілося б зрозуміти систему, яким чином відбираються воїни АТО: чи це інваліди, чи це ті, хто перший написав?», - сказав член виконкому Руслан Годований.

«Черга і зараз записується. Приходять хлопці, приносять копії документів, от і вчора 10 людей з 30-ї бригади приходило», - відповів Артьомов.

Після тривалих суперечок заступник міського голови Олександр Фещенко вніс наступну пропозицію:

«Ми визначилися: на наступний виконком нас проінформують про засідання комісії і протокольні рішення цієї комісії. Я пропоную проводити обговорення, коли нас поінформують. Більше того є протокольна пропозиція доручити членам виконкому до засідання ознайомитися з протоколом цієї комісії, а також поінформувати членів виконкому про засідання цієї комісії», - сказав Фещенко.

Більшістю голосів члени виконком підтримали пропозицію та перейшли до подальшого розгляду питань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі