Економіка

Житомирські аудитори знайшли фінансові втрати на понад 300 тис. грн в органах Фонду соцстраху

8 June 2017, 15:11

Житомирське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та 3 його окремих робочих органи зайво витратили понад 300 тис. грн.

Про це повідомляє прес-служба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час проведення планової ревізії фінансово-господарської діяльності Житомирського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його 3-х робочих органів (Ємільчинської і Овруцької міжрайонних та Коростенської міської виконавчих дирекцій Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності) виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму 337 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, встановлено видачу путівок на санаторно-курортне лікування, придбаних коштом Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, застрахованим особам, які не мали необхідних медичних довідок, а також громадянам, які не мали права на їх отримання, через що зайво витрачено понад 92 тис. грн.

«Крім того, п'ять закладів дитячого оздоровлення, які отримали часткове фінансування дитячого оздоровлення, у завищених обсягах використали кошти Фонду на харчування дітей та придбання медикаментів на загальну суму більш як 57 тис. грн. Також встановлено зайву виплату застрахованим особам допомоги із тимчасової втрати непрацездатності та виплату такої допомоги за час проведення судово-медичної експертизи загалом на понад 45 тис. грн. Під час ревізії виявлено й зайву сплату єдиного соціального внеску, відшкодування витрат на відрядження, оплату послуг з підготовки телепрограм та оплату послуг теплопостачання, які спожили орендарі, що призвело до втрати на 141 тис. грн. Про результати контрольного заходу повідомлено прокуратуру Житомирської області», - зазначили аудитори.

Як повідомляв Житомир.info, аудитори Житомирської області за чотири місяці 2017 року забезпечили відшкодування втрат на 12,4 млн грн та притягнули до відповідальності 34 посадовця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі