Влада

У міськраді зібралася робоча група, на якій говорили про розподіл квартир для житомирських АТОвців

13 June 2017, 11:52

12 червня в Житомирській міськраді відбулося засідання робочої групи з питань забезпечення жилою площею учасників АТО.

Про це 13 червня повідомила прес-служба Житомирської міської ради. 

«Крім членів робочої групи, у засіданні взяли участь депутати міської ради, члени виконавчого комітету, учасники АТО та представники громадських організацій. Під час засідання активно обговорювалося питання щодо діяльності ЖБК «Атошник», зокрема: надання інформації про критерії щодо отримання житла учасниками АТО у багатоповерхівці, що будується на земельній ділянці по вулиці Князів Острозьких, 59. Зазначалося, що, відповідно до чинного законодавства, рішення про вступ до житлово-будівельного кооперативу та розподіл житла приймається на загальних зборах кооперативу. Після тривалого обговорення учасники засідання дійшли згоди у наступному. З метою унеможливлення будь-яких суперечок щодо вирішення житлових проблем учасників АТО члени робочої групи рекомендували житлово-будівельному кооперативу «Атошник» інформувати громадськість через засоби масової інформації про свою діяльність», - повідомила прес-служба.

Член виконавчого комітету Руслан Годований, який був присутній на засіданні  робочої групи, у коментарі розповів Житомир.info, що основною вимогою до представників житлово-будівельного кооперативу «Атошник» було пояснити процедуру, за якою розподіляються квартири.

«Основна вимога до хлопців була – пояснити процедуру, за якою розподіляються квартири. Нам пояснили, що в будинку 50 квартир, з них 17 – це 33% - вони продадуть за зниженою ціною для АТОвців, а інші – за комерційною ціною, щоб окупити затрати. Ми запитали, яким чином вибирали людей. Нам відповіли, що в них є 25 заяв, ці люди зібралися і визначили 14 чоловік, в кого вже зараз є гроші – внесок по 5500 грн за квадратний метр. Інші люди залишилися в черзі, принаймні, була озвучена така інформація. Зараз вже квартир немає», - розповів Годований.

З його слів, представники влади розглядали варіант виділення бюджетних грошей на часткове фінансування закупівлі житла для інших АТОвців, але члени ЖБК не мали на руках проектно-кошторисної документації.

«Ми попросили надати проектно-кошторисну документацію. На жаль, нам не вказали суму проектно-кошторисної вартості, ми думали, може, є сенс з бюджету погасити частину вартості житла, щоб хлопці могли докупити більшу її частину. Бо 30% будинку – це малувато при тому, що АТОвців у місті близько 3 тисяч, а квартир - десятки. Хлопці сказали, що в них зараз немає кошторисної документації на руках і вони обіцяли нам її надати наступного разу. Це орієнтовно через два тижні», - розповів Руслан Годований.

Член виконкому також зазначив, що дискусія виявилася доволі гарячою: одні намагалися дізнатися, яким чином будуть розподілятися квартири, а представники «Атошника» стояли на своєму: квартир недостатньо, і замість влаштовувати розбірки влада має шукати можливість забезпечити житлом якомога більше людей.  

Як повідомляв Житомир.info, представники ГО ВПК «Айдар» прийшли на засідання виконавчого комітету 7 червня, щоб висловити свої претензії щодо виділення землі під будівництво, за яке проголосували депутати міської ради, а члени Житомирського виконкому намагалися з’ясувати, за яким принципом розподілятимуться квартири в «АТОшних» будинках. 

Фото з сайту Житомирської міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі