Події

У Житомирській області рейдові групи затримали 3 бурштинокопачів та вилучили обладнання

14 June 2017, 11:38

Рейдові групи поліції та Нацгвардії продовжують моніторити ситуацію у північних районах Житомирської області з метою попередження та припинення фактів незаконного видобутку бурштину. Минулої доби припинено роботи двох осередків копання у лісовому масиві поблизу с. Обища. Затримано трьох осіб та вилучено їх обладнання.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області.

«13 червня близько 11.00 патруль нацгвардійців виявив групу осіб, які займались видобутком, відкачуючи воду з ґрунту за допомогою мотопомпи та пожежних рукавів. На появу військовослужбовців молодики відреагували миттєво, кинувшись урізнобіч. На місці події працівники слідчо-оперативної групи вилучили обладнання нелегальних копачів. Уже увечері до відділення поліції надійшло повідомлення від спільної рейдової групи працівників Управління захисту економіки в області та Управління превентивної діяльності ГУНП проте, що у тому ж районі, неподалік с. Обища, затримано трьох чоловіків, які намагались облаштувати незаконний видобуток. Відтак їх разом з устаткуванням у вигляді мотопомпи, водозабірників та іншого було доставлено до відділку. За обома фактами нині тривають перевірки. Кримінальним кодексом за порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст. 240) передбачено покарання від значного штрафу (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 9 червня в Олевському районі працівники Управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції спільно з поліцейськими ГУНП виявили три групи старателів, які як раз готувалися до організації нелегальних копалень. Затримано шестеро копачів, вилучено 3 мотопомпи, 6 пожежних рукавів та інше.

Фото з сайту ГУНП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі