Місто

У Житомирі на майдані Корольова у День Конституції покажуть фільм. План заходів

16 June 2017, 10:20

У Житомирі на День Конституції України, 28 червня, покладатимуть квіти, співатимуть гімн та покажуть документальний фільм «Пилип Орлик. Факти. Конституція» на майдані Корольова.

Проект рішення виконавчого комітету «Про відзначення 21-ї річниці Конституції України» опублікований на сайті Житомирської мерії 16 червня 2017 року.

«Враховуючи провідну роль основного Закону України для розвитку правової системи держави, на виконання Указу Президента України від 20 квітня 2017 року № 111/2017 «Про відзначення 21-ї річниці Конституції України», рішення міської ради від 20.04.17 № 607 «Про внесення змін та доповнень до Комплексної цільової програми розвитку культури міста Житомира на 2015-2017 роки», відповідно до статті 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Організувати проведення 28 червня 2017 року заходів з нагоди відзначення 21-ї річниці Конституції України та затвердити план проведення згідно з додатком.

2. Зобов’язати:

2.1 управління культури, освіти, у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради забезпечити організацію та проведення міських заходів у встановлені строки та провести видатки згідно з наданими рахунками в межах бюджетних призначень;

2.2 управління житлового господарства та комунального господарства міської ради організувати роботу щодо забезпечення належного санітарного стану у місцях проведення заходів, облаштування територій біотуалетами та сміттєзбиральними засобами;

2.3 управління охорони здоров’я міської ради звернутися до департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації для чергування автомобіля швидкої та невідкладної медичної допомоги;

2.4 муніципальну інспекцію міської ради та КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради забезпечити контроль за здійсненням торговельної діяльності 28 червня 2017 року на території КП «Парк» Житомирської міської ради;

2.5 управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Житомирської міської ради організувати взаємодію при реагуванні по запобіганню виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків під час проведення заходів;

2.6 управління транспорту і зв’язку міської ради організувати внесення зміни в рух автотранспорту відповідно до проведення заходів та спільно з комунальним підприємством «Житомирське трамвайне-тролейбусне управління» Житомирської міської ради та приватними перевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах, святково оформити рухомий склад транспорту.

3. Рекомендувати установам, організаціям та підприємствам усіх форм власності прикрасити фасади будинків прапорами із державною символікою.

4. Запропонувати:

4.1. Житомирському відділу поліції Головного управління Національної Поліції України у Житомирській області спільно з управлінням патрульної поліції в місті Житомирі забезпечити публічну безпеку в місцях проведення заходів, охорону громадського порядку, часткове перекриття та координацію дорожнього руху під час проведення святкових заходів.

4.2. Житомирському міському відділу управління ДСНС України у Житомирській області забезпечити перевірку та дотримання правил техногенної та пожежної безпеки у місцях проведення заходів.

4.3. Командуванню Високомобільних десантних військ Збройних Сил України забезпечити участь духового оркестру Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова у проведенні святкових заходів.

5. Управлінню по зв’язках з громадськістю міської ради організувати висвітлення через засоби масової інформації хід підготовки та проведення святкових заходів.

6. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

ПЛАН
організації та проведення  заходу «Я – громадянин!» з відзначення
21-ї річниці Конституції України

 

 

10.00

Покладання квітів до пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка (вул. Велика  Бердичівська, 59)

 

10.00

Покладання квітів до меморіальної дошки Олега Ольжича

(на розі вулиць О.Ольжича та Перемоги)

 

10.15

Покладання квітів до могили учасників українських національно-визвольних змагань Миколи Сціборського та Омеляна Сеника

(вул. Перемоги, 14/12)

 

10.15

Покладання квітів до пам’ятника Івана Яковича Франка

(вул. Велика Бердичівська, 40)

 

10.25

Покладання квітів  до меморіального погруддя  В’ячеслава Максимовича Чорновола

(вул. Велика Бердичівська, 38)

 

10.35

Покладання квітів до меморіальної дошки Михайла Сергійовича Грушевського

(вул. Велика  Бердичівська, 32)

 

 

Рух колони від пам’ятника Т.Г. Шевченка до майдану імені

С.П. Корольова супроводжує духовий оркестр Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова

 

 

Майдан імені С.П. Корольова

 

11.00

Спільне виконання Державного Гімну України

 

З 11.00

Містечко майстрів та гончарів народної творчості, майстер-класи з виготовлення виробів з елементами державної символіки

 

Бібліотечний простір «Я – громадянин!» (бесіди, кросворди, інтерактивне спілкування, вікторини, брей-ринг)

 

Тематична презентація Житомирського обласного краєзнавчого музею «Україна шляхом до незалежності»

 

Лекторіум під відкритим небом за участі відомих політичних та громадських діячів, поетів. митців

 

Показ документального фільму «Пилип Орлик. Факти. Конституція»

 

16.00

Виступ Лесі Рой та гурту «Телері»

 

Демонстрація кінострічки «Легіон» проекту «Документалістика Української Галицької асамблеї» та патріотичного вітчизняного мультиплікаційного фільму

 

 

Майданчик біля кінотеатру «Жовтень»

 

З 12.00

Комунікативна зустріч місцевих поетів та бардів «Авторське слово – сила українця»

Як повідомляв Житомир.info, минулого року у Житомирі протягом чотирьох днів, 25-28 червня, відзначали День молоді та День Конституції України. Основні локації свята були у гідропарку та майдану імені С. П. Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі