Місто

Учасники «Майстерні міста» обговорили проект реконструкції житомирської набережної

16 June 2017, 17:08

16 червня в рамках заходу «Майстерня міста» біля Житомирської обласної наукової бібліотеки на Новому бульварі городянам презентували концепцію реконструкції  набережної річки Тетерів.

Презентація проекту відбулася за участі мера Житомира Сергія Сухомлина. Учасники дискусії висловлювали свої зауваження та пропозиції.

«Сьогодні є концепція, яку необхідно обговорити та змінити, з огляду на думку громади та експертів. Ми чекаємо конструктивних пропозицій та рішень численних проблем, які виникли вже на етапі розробки концепції», - цитує заступника Житомирського міського голови Матвія Хренова прес-служба міськради.

Нагадаємо, в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info 7 квітня 2017 року Матвій Хренов розповідав, що група спеціалістів та архітекторів розробляє та детально пропрацьовує концепцію нового пішохідного маршруту вздовж берега річки Тетерів.

«Ось так буде виглядати наша набережна. Це нормальний, сучасний підхід, зручна для людей, людиноорієнтована. Там буде зручно гуляти, сидіти, відпочивати з дітьми.  Це буде впорядкована набережна із зонами тихого відпочинку, гарно впорядкована, із зонами активного відпочинку. Доступність там буде певним чином обмежена, бо географічно це внизу. Тобто, треба буде спуститись. Звичайно, що в першу чергу воно буде розраховано для молоді, для активної молоді. Там буде передбачена спортивна локація: скейт-парк, роллердром, де люди зможуть активно проводити час», - розповідав Матвій Хренов.

Як повідомляв Житомир.info, з 12 по 17 червня в Житомирі триває захід «Майстерня міста», метою якого є залучення громадських організацій та активних громадян до розробки та реалізації інтегрованого плану розвитку Житомира, що розробляється в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст України» за фінансової підтримки Держсекретаріату Швейцарії з економічних питань та Федерального міністерства Німеччини. Днями влада Житомира заявила, що подала в суд на колишнього правоохоронця Володимира Недільського, який захопив частину берега та ріки Тетерів.

Концепція реконструкції  набережної річки Тетерів:

Під час Майстерні міста 16 червня. Фото зі сторінки в соцмережі Миколи Костриці

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі