Політика

Віталій Журавський передав на потреби районної лікарні Радомишля універсальний електрокардіограф

19 June 2017, 14:00

Радомишльська центральна районна лікарня поповнилася новим сучасним обладнанням. Спеціально до Дня медичного працівника колишній народний депутат, лідер Всеукраїнської громадської організації «Дістало!» Віталій Журавський передав на потреби медзакладу універсальний електрокардіограф італійського виробництва. Це компактний і мобільний апарат, який легко транспортується й широко застосовується у лікарнях, поліклініках та госпіталях.

За словами головного лікаря Радомишльської районної лікарні Наталії Вітінської, вже незабаром пацієнти медичного закладу зможуть пройти обстеження на новому обладнанні.

«З великою вірогідністю ми облаштуємо новий електрокардіограф у терапевтичному відділені. Але остаточне рішення ухвалимо разом із колективом вже найближчим часом», - наголосила Наталія Вітінська.

У свою чергу Віталій Журавський зауважив, що й надалі підтримуватиме медичних працівників. При цьому політик різко розкритикував запропонований владою проект медичної реформи. Він нагадав, що стаття 49 Конституції України гарантує, що чинна мережа медичних закладів не може бути скорочена.

«Конституція прямо забороняє скорочувати діючу мережу закладів охорони здоров’я. А це саме те, що планує зробити влада. Більше того, Основний закон вказує на те, що у державних і комунальних закладах медицини допомога надається безоплатно. Тому безумовно ухвалені Верховною Радою медичні закони є антиконституційними»,- сказав Журавський.

Політик наголосив, що реформа медицини в Україні є дійсно на часі, але ефективні зміни можливі лише за умови повноцінного фінансування галузі.  

«У всіх цивілізованих країнах на медицину виділяють не менше ніж 8% ВВП. У Великій Британії, наприклад, - 9%, або ж 210 мільярдів доларів на рік. У нас медицину фінансують за залишковим принципом, фактично на 10–15% від потреби. У поточному році на медичну галузь виділено лише 2,5% від ВВП. Невже хтось щиро сподівається, що ці цифри зміняться після «реформи»? – наголосив Журавський.

За його словами, у разі, якщо медреформа від влади таки запрацює, це означатиме лише одне – медицина в Україні більше не буде доступною для простих українців.

 

Прес-служба Віталія Журавського  

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі