Події

Прокуратура Житомирської області вимагає взяти під варту хабарника з Держгеокадастру, якого посадили під домашній арешт

19 June 2017, 15:35

Прокуратура оскаржуватиме в апеляційній інстанції обрання домашнього арешту керівнику райвідділу Держгеокадастру, який вимагав 6600 доларів США неправомірної вигоди.

Про це 19 червня Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди керівником райвідділу Держгеокадастру Житомирської області, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.   За клопотанням слідчого, погодженим із процесуальним керівником щодо обрання керівнику райвідділу Держгеокадастру Житомирської області запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира обрано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Оскільки органи досудового слідства не погоджуються із ухвалою суду першої інстанції, вирішується питання про її оскарження в апеляційному порядку. У суді вищої інстанції прокуратура наполягатиме на застосуванні запобіжного заходу у виді тримання під вартою», - інформує прокуратура.

Нагадаємо, чиновника затримали три дні тому під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 3300 доларів США. За повідомленням прокуратури, загалом за позитивне вирішення питання щодо погодження відведення земельних ділянок сільськогосподарського призначення від жителя району він вимагав грошову винагороду у розмірі 6600 доларів США.

Триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Як повідомляв Житомир.info, 15 червня 2017 року в Житомирській області затримали начальника відділу Держгеокадастру з хабаром в 3300 доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі