Події

У селі Житомирської області вбили пенсіонерку, поліція затримала підозрюваного в лісі

20 June 2017, 16:55

Тіло літньої жительки Андрушівського району Житомирської області зі слідами насильницької смерті було виявлено в її будинку 14 червня. Поліція оперативно встановила особу можливого вбивці, а за кілька днів затримала підозрюваного. Винуватцю може загрожувати до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Житомирській області.

До Андрушівського відділення поліції надійшло повідомлення про виявлення тіла 65-річної жительки с. Городківки за місцем її проживання. І виявлені поліцейськими під час огляду у загиблої травми, і загальна обстановка у її будинку вказували на те, що хтось таки вкоротив пенсіонерці віку. Відтак, вилучивши слідову інформацію та низку речових доказів, правоохоронці почали встановлювати обставини смерті.

«У ході спілкування із жителями села було з’ясовано, що до загиблої час від часу навідувався 30-річний місцевий житель. Він то допомагав по господарству, а то позичав у пенсіонерки гроші. Водночас було отримано інформацію про те, що із жінкою в односельця виникали конфлікти. Під час перевірки вилученого на місці події матеріалу, було встановлено перебування цього чоловіка у будинку господині й у день її вбивства», - розповів начальник Андрушівського відділення поліції Ігор Власюк.

Однак за місцем проживання поліцейські не застали підозрюваного ні того ж дня, ні наступної доби. На той момент правоохоронці вже не сумнівалися у причетності чоловіка до душогубства.

«Відтак було проведено комплекс оперативних заходів, направлених на встановлення місцеперебування та безпосереднє затримання розшукуваного. Уранці 17 червня чоловіка було затримано під селом у лісі, де він увесь цей час переховувався. Затриманий зізнався у вчиненні тяжкого злочину, пояснивши його бажанням грошової наживи. Слід зазначити, раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів. Як повідомив заступник начальника ГУНП Житомирщини Валерій Бондар, нині триває досудове розслідування за п.6 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Затриманому офіційно оголошено про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Судом йому обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За чинним законодавством чоловікові може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення», - поінформували у поліції.

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 31 травня в місті Бердичів Житомирської області сталося нетверезе братовбивство.

Фото з сайту ГУНП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі