Місто

Вулиці Героїв у Житомирі. Фоторепортаж

22 June 2017, 16:46

Зараз їх лише 6: Героїв Базару, Героїв Десантників, Героїв Пожежних, Героїв Чорнобильців, Героїв Крут та Героїв Сталінграду. Більша частина з них з'явилася після перейменування в 2016 році.

Героїв Базару (колишня Красовського на Богунії, перейменована розпорядженням губернатора від 20 травня 2016 року).

Це вулиця, де розміщений обласний перинатальний центр. Власне, вулиця з нього і починається. Нею активно прогулюються жінки й дівчата при надії, на узбіччі завжди припарковані авто. А трохи далі, за поворотом, розмістилися забігайлівка, кілька магазинів ритуальних товарів і приватний сектор, де достигають черешні та буяють троянди. Тут жвавий рух машин та постійно проїжджають фури. Жодної таблички з новою назвою знайти не вдалося, на будинках переважно залишилися самі тільки номери, в декого - старі таблички. Це найдовша з вулиць Героїв, вона закінчується вже майже в лісі.

Героїв Десантників (Богунія, колишня Маршала Жукова. Перейменована розпорядженням мера Житомира від 19 лютого 2016 року).

Вулиця знаходиться поблизу військової частини. Тут багато нових табличок, залишилися й старі. Вулицю формують переважно багатоповерхівки та кілька закладів з "чоловічими" назвами. Мешканці тут дуже підозрілі, а так як вулиця досить коротка, чужинців помічають і поспішають розпитати, що вони тут роблять. Обабіч вулиці знаходиться одна з недобудов.

 

Героїв Крут (колишня Леваневського, перейменована розпорядженням губернатора,  паралельна Шевченка).

Вулиця затишна і спокійна. Тут лишилося багато табличок зі старою назвою вулиці. Переважно приватний сектор та кілька магазинів. Мало машин і багато вуличних тварин. У дворах яскраві квітники, на одному з кінців вулиці почали велике будівництво.

Героїв Пожежних – так і називалася

Вулиця розташована у мікрорайоні Мальованка. Тут знаходиться головна пожежна частина, школа та пам'ятник загиблим під час ЧАЕС пожежним. Тут все витримано в одній тематиці, навіть зупинка громадського транспорту оздоблена плакатами з засторогами проти пожежі. Переважно приватний сектор, багато магазинів, є кав'ярні і навіть СТО та секонд-хенд. А ще будують нову церкву. 

Героїв Сталінграду (продовження вулиці Театральної від Київської до майдану Перемоги)

Це найкоротша вулиця міста - її довжина всього 130 метрів. Хоча вулиця зберегла свою назву ще з радянських часів, тут майже неможливо знайти таблички.

У вулиці ціла історія перейменувань: у 1981 році вулицю Театральну перейменували на вулицю Героїв Сталінграду, у 1991 - назад у Театральну, а у 2003 році частині вулиці повернули назву Героїв Сталінграду. Тут розташовані багатоквартирні житлові будинки, гральні заклади та магазини.На одній стороні вулиці вже вкладена нова плитка та посаджений живий паркан, інша поки залишається зі старим асфальтом. Нагадаємо, вулиця Героїв Сталінграду стала третьою, де почали реконструювати тротуари.

Героїв Чорнобильців (не перейменовувалася)

Ця вулиця знаходиться на Крошні та бере свій початок від пам'ятника чорнобильцям. Вулиця недовга, тут знаходяться кілька багатоквартирних житлових будинків та «ростуть» новобуди. На вулиці розміщені гаражі, центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф, а також насосна станція водоканалу 3 підйому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі