Влада

Прокурор Житомирської області отримав прочуханки від Луценка через підлеглих, які «кришують» нелегальний бізнес

23 June 2017, 21:30

Генпрокурор України Юрій Луценко розкритикував діяльність прокурора Житомирської області Любомира Війтовича за незадовільні результати. Під час наради з прокурорами областей, яка відбувалася у Житомирі 23 червня, він зачитав цілий перелік справ, які не розслідуються або розслідуються неналежним чином.

Луценко дорікнув Війтовичу тим, що у Житомирській області продовжує працювати ТОВ "Валки-Ільменіт", яке постачає ільменіт в окупований Крим для підприємства "Кримський титан".

«Державна геологічна служба зупинила дозвіл на видобуток ільменіту цьому ТОВ. Чому воно до цих пір функціонує? Ви так переживаєте за доходи Фірташа і окупованого Криму?» - запитував Луценко.

Також генпрокурор висловив невдоволення роботою місцевих прокурорів, навівши у приклад справу по розкраданню лісу.

«У вересні минулого року було виявлено незаконно функціонуючий цех для переробки лісосировини та вилучено особливо цінні породи деревини без будь-яких документів. Знаєте, чому це нічим не закінчилося? Бо зазначена промислова територія належить дружині керівника Житомирської місцевої прокуратури Грабовича Андрія Богдановича. І тому справа по розкраданню лісу не може проводитися у вашій області», - сказав Луценко, а також розповів, що у Бердичеві прокурор в будинку батька організував незаконний гральний бізнес.

«Вже дожилися до того, що не кришують, а самі утримують. Це прокурори?», – обурився Луценко.

«Я погоджуюсь з тією критикою, яка пролунала на нашу адресу, але повірте, що прокуратура області спроможна виконати ті завдання, які ви ставите перед нами. Я не знімаю з себе відповідальності і не хочу перекидати її на інших», - відповів на претензії прокурор Любомир Війтович.

«Я не можу займатися районами Житомирської області, які укривають злочини, фальсифікують результати слідства. В старі части я б вам вже оголосив сувору догану як останнє попередження перед зняттям з роботи. Зараз у нас самоврядування, всі ці матеріалибуде передано на кваліфікаційну комісію, нехай вона приймає рішення. Я думаю, у Вас є шанс працювати, я не говорю зараз про зняття, але я абсолютно не задоволений таким станом робіт», - резюмував Луценко і розкритикував діяльність ще кількох обласних прокурорів.

Як повідомляв Житомир.info, 23 червня Генеральний прокурор Юрій Луценко приїхав до Житомира, де у приміщенні обласної прокуратури провів нарада за участю представників восьми регіональних прокуратур та військової прокуратури Центрального регіону.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі