Події

Грибника з Романівського району вкусила гадюка, а в управлінні Житомирської ОДА розповіли, що є 1 сироватка

26 June 2017, 13:34

У неділю, 25 червня, до Романівської ЦРЛ потрапила жінка, яку вкусила отруйна гадюка.

Про це повідомляє сайт Твій Романів.

«У Романівській ЦРЛ сказали, що жителька Мирополя збирала в лісі гриби, де і вкусила її гадюка. Жінку доставили в реанімацію, зараз її стан стабільний. За повідомленням медиків, нині в ЦРЛ немає вакцин проти укусів гадюк, лікують потерпілих симптоматично», - йдеться на сайті.

У коментарі Житомир.info начальник відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Сергій Березовський сказав, що на базі центру медицини катастроф є одна сироватка від укусів плазунів.

 «Є у нас на базі нашого центру екстреної медицини катастроф, ми отримали в минулому році від Міністерства охорони здоров’я гуманітарну допомогу, зберігається одна доза. На жаль, так, лише одна сироватка. Я знаю, що ми точно давали на Романівській район сироватку, а яка ситуація зараз… Антитоксин – проти укусу гадюк ми виділяли. Я думаю, що придбати таку сироватку в аптеці не можна, там є інші лікування. А щоб придбати, наскільки я знаю…, є труднощі з реєстрацією цього препарату у нас в Україні», - сказав Сергій Березовський.

Також, минулого тижня, в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун у коментарі львівському сайту Galinfo сказала, що в Україні є запаси сироватки від укусів плазунів та, що сироватки від укусів отруйних змій закуповує місцева влада коштом місцевих бюджетів. Це не є центральна закупівля.

«Міністерство охорони здоров’я від минулого року закуповує і допомагає на центральному рівні, адже наші бійці в зоні АТО часто мали проблеми з цим. Тому ми беремо ці сироватка, або як гуманітарну допомогу, або купуємо на державному рівні. На 2017 рік ми маємо нову програму в державних закупівлях, щоб закуповувати ці сироватки… За місцеві кошти її закуповують, але ми маємо запаси на рівні держави, якщо раптом десь у регіоні чогось нема», - сказала Уляна Супрун.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня у Житомирській області зареєстрований перший у 2017 році випадок укусу гадюки. 46-річний грибник з села Білокамінка Овруцького району потрапив до реанімації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі