Місто

У соборі Святої Софії представили нового єпископа Києво-Житомирської дієцезії

1 July 2017, 16:29

На представлення нового єпископа Києво-Житомирської дієцезії Віталія Кривицького до собору Святої Софії 1 липня прийшло кількасот мирян, представники ради християнських церков Житомирщини, ба навіть генеральний консул Республіки Польща Томаш Олейнічак.

Наскільки відомо, за роки служіння Віталій Кривицький і парафіяльним вікарієм, і очолював парафію та салезіянську спільноту в Коростишеві на Житомирщині, навіть був настоятелем парафії святого Петра в Одесі. Нині ж Віталій Кривицький входить до Собору Святої Софії, як третій єпископ Києво-Житомирської дієцезії. Тут його зустрічають під супровід органу, прославляючих пісень у виконанні хору та зачитують лист - представлення від Папи Франциска.

Опісля, новопризначений єпископ присягає на служіння вірянам.

 «Я хотів би звернутися до великої родини Києво-Житомирської дієцезії. Це не є кар’єра - це є богослужіння на іншому місці, щоб бути таким собі керівником хору, який прославляє Бога», - каже о. Віталій Кривицький єпископ Києво-Житомирської дієцезії.  

Свята меса триває близько трьох годин: спільна молитва, читання Євангеліє і звичайно ж визнання єпископа та привітання від присутніх.

 «Я бажаю, щоб ви зуміли прикластися до того, щоб донести щастя у кожне серце увіреної вам пастви. Нехай в допомогу вам буде Господь», - сказав настоятель Свято-Юріївської козацької парафії УПЦ КП протоієрей Олександр Стахурський.

 «Ми нарешті дочекалися призначення нашого єпископа. Думаю, що служба єпископа буде не тільки для душі, а й для серця. Мені дуже приємно, що усі ми і генеральне консульство Республіки Польща дочекалися такого молодого єпископа, який буде багато робити для нас, а ми йому в свою чергу теж будемо усіляко допомагати», - зазначив генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі