Події

На перехресті Домбровського-Мазепи у Житомирі зіштовхнулися два мікроавтобуси, загинув пішохід

4 July 2017, 11:05

4 липня у Житомирі на перехресті вулиць Домбровського-Мазепи близько 9:00 сталася ДТП, в якій загинув пішохід.

Про це Житомир.info повідомила керівник прес-служби ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

«4 липня о 09.00 в м. Житомир, на перехресті вул. Домбровського – Івана Мазепи (Мануїльського) сталось зіткнення двох мікроавтобусів «Форд» та «Фольксваген». У результаті ДТП загинув пішохід, травмовано пасажира автомобіля «Фольксваген». Водій автомобіля «Форд», попередньо з вини якого сталась пригода, залишивши транспортний засіб, з місця події втік. Поліція проводить заходи для встановлення його особи та затримання», - поінформувала Алла Ващенко.

Зі слів очевидців, автомобіль Ford рухався по вулиці Домбровського в напрямку вулиці Івана Мазепи і не надав перевагу в русі автомобілю Volkswagen, який їхав по головній дорозі по Івана Мазепи від проспекту Незалежності.

«Volkswagen від зіткнення перекинувся, упав на бік і розчавив людину. «Швидку» чекали 25 хвилин. Поки була метушня, водій Ford скористався нагоду і втік. У нас тут постійно ДТП відбуваються. 2 травня цього року паркан нам знесло автобусом, який потім стояв у мене у дворі, а в 2012 році машина збила двох моїх дітей на тротуарі… У 2008-му вагітну жінку було вбило – я два місяці спати не могла… За цей місяць – уже три аварії. Ми хотіли обгородити тротуар від проїжджої частини парканом, поставити його за власний кошт збирались. Але нам сказали, що ми не маємо на це права, бо якщо покалічаться люди, то маємо платити. Світлофор теж не можна… Це вже не перший труп. Але скільки ж можна? У нас діти маленькі!» – розповіла мешканка будинку по вулиці Івана Мазепи, 162.

Загиблому, кажуть свідки події, було близько 50 років.

«Volkswagen збив паркан, потім вдарився об стовп і врешті впав на пішохода. Ми побачили, що вже кров тече з-під машини і почали всі разом піднімати автомобіль. У мене двоє дітей (одному – дев’ять років, другому – два). Старший любить залазити на металеву сітку, а менший крізь щілину в паркані полюбляє роздивлятись, як їдуть поліцейські машини, трактори. Як би це сталось не вранці, о 9:00, а вдень, то ще б і діти постраждали…» – додала інші мешканка будинку по вулиці Івана Мазепи, 162, Вікторія, у чий паркан і влетів автомобіль.

Як уточнили в прес-службі патрульної поліції міста Житомира, за попередньою інформацією, загиблий стояв біля пішохідного переходу, а потерпілим пасажиром Volkswagen є чоловік 1973 року народження, його госпіталізувати з переломами. Особу водія автомобіля Ford, який втік із місця ДТП, встановлено – наразі працює служба дізнання.

«Патрульна поліція вкотре звертається до відповідальних органів з проханням забезпечити безпеку всіх учасників дорожнього руху. Для цього потрібно, передусім, чітко нанести дорожню розмітку. Зокрема на місці ДТП, що сталась на перехресті вулиць Домбровського – Івана Мазепи, відсутня «зерба», відсутня лінія стоп, що інформує водії про зупинки. Хоча знак про надання переваги в русі є, але немає дорожньої розмітки. Задля збереження життя людей просимо відреагувати на це відповідні виконавці органи», – зазначили у патрульній поліції міста Житомира.

За іншою версією, загиблий може бути водієм автомобіль Ford. Як розповіла Житомир.info одна з очевидців ДТП, котра проживає неподалік, під час зіткнення його «викинуло» з машини.

Як повідомляв Житомир.info, у центрі Житомира, по вулиці Перемоги, 4 липня близько 8:30 Mazda зіштовхнулася з Daewoo.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі