Влада

Житомирська міськрада, афганці та учасники АТО підписали меморандум про співпрацю

5 July 2017, 10:30

Засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради 5 липня розпочалося з підписання Меморандуму про взаємодію та співробітництво із громадськими організаціями, до складу яких входять учасники АТО, та міською владою.

«Права учасників АТО та ветеранів різних війн (не захищені). У нас є приклад ветеранів Афганської війни, коли минуло вже більше 20 років, але вони так і не отримали обіцяних державою квартир, земельних ділянок. Наша задача - зробити так, щоб учасники цієї війни не залишились також забутими. Тому у нас була ініціатива громадських організацій зібратись разом, організуватись і підписати меморандум міськрадою щодо взаємодії. Перше завдання такої взаємодії - захист прав учасників АТО та ветеранів інших війн. Учора на сесії депутати одноголосно підтримали підписання такого меморандуму», - пояснив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Зі свого боку голова Житомирської міської спілки ветеранів Афганської війни Юрій Панасюк зазначив, що афганські ветеранські  організації вирішили об'єднатись із учасниками АТО, аби забезпечити соціально-побутові умови, вирішити медичні та житлові питання. Він також нагадав, що торік разом із видачею квартир учасникам АТО у Житомирі чотири трикімнатні квартири отримали й воїни-афганці, котрі 20 років стояли у черзі.

«Зараз на обліку перебувають 120 учасників Афганської війни. Більшість із них проживають у гуртожитку», - уточнив Панасюк.

Нагадаємо, у порядку денному засідання – понад 30 питань.

Як повідомляв Житомир.info, 30 червня відбулося позачергове засідання Житомирського міськвиконкому, яке розпочали хвилиною мовчання в пам'ять про загиблого в АТО полковника з Житомира Юрія Возного.
 
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі