Місто

Житомирське «Полісся» на останніх хвилинах матчу вирвало перемогу в запорізьких футболістів

10 July 2017, 14:05

Житомирський ФК «Полісся» впевнено стартував у Кубку України з футболу. 9 липня команда провела першу зустріч у статусі професійного футбольного клубу на виїзді проти запорізького «Металурга». Зі стартових секунд матчу обидві команди показали заряд на перемогу. У першій половині зустрічі попрацювати довелось обом голкіперам. Та попри наявність небезпечних моментів, після завершення першого тайму на табло залишились нулі.

Команди продовжили завзяту боротьбу у другій половині зустрічі, однак розв’язка матчу припала на останні хвилини.

Нападник запорізької команди впав перед штрафним майданчиком «Полісся», але головний арбітр матчу не побачив у цьому епізоді порушення правил. Житомиряни одразу скористались можливістю і перейшли в контратаку, яка завершилась взяттям воріт «металургів». Після цього епізоду у голкіпера запорізької команди не витримали нерви і він вступив у сутичку із головним арбітром матчу, за що побачив перед собою червону картку і був вилучений з поля.

Оскільки тренерський штаб «Металурга» вже використав усі три заміни, то в рамку воріт довелось стати захисникові запорізької команди. Вже на доданих головним арбітром до основного часу хвилинах житомирянам вдалось використати кількісну перевагу та забити другий м’яч у ворота суперника.

У підсумку 0:2. «Полісся» проходить у 1/32 та продовжує участь у Кубку України з футболу.

«Ми мали в цій грі перевагу і за моментами, і за контролем м'яча, діяли більш організовано. Виграли багато підбирань, а в професійному футболі це дуже важливий компонент гри. Як виглядають хлопці, яким по 16 років? Я пам'ятаю себе в 16 років. Молодці, взагалі немає ніяких питань. Хороші хлопці, треба працювати. Ми задоволені, ми виграли важкий матч. «Металург» (Запоріжжя) - це серйозний бренд, і з цим треба рахуватися. Але нам вдалося, ми втілили бажання в життя. Виходили з-під пресингу через передачі і не давали контролювати матч. Мені здається, що у нас це вийшло, тому що рахунок 0:2 на виїзді. Я вважаю, що для початку це добре. Як кажуть у футболі - гра забудеться, а результат залишиться. Але я так не готовий сказати, тому що гра була змістовна і результат позитивний», - сказав у післяматчевому коментарі головний тренер ФК «Полісся» Ігор Левицький.

«Гра, я думаю, нам давалася. Просто ми багато моментів не реалізували. Були моменти, і ми могли все закінчити ще в першому таймі. Молоді деякі намагалися деякі, так. Я думаю, що для тих, хто буде дивитися нашу гру, все буде видно. Хочу привітати з першою перемогою. Ми вже професіонали, правда, якось воно трохи ще не віриться, що ми ними стали. Ми намагалися і будемо домагатися позитивних результатів. Спасибі всім, хто за нас вболівав», - сказав капітан «Полісся» Максим Зайнчковський.

Ім’я свого наступного суперника в Кубку України ФК «Полісся» дізнається після жеребкування. А вже найближчими вихідними 15 липня команда стартує  в Другій лізі матчем проти ФК «Арсенал-Київщина» у Білій Церкві. 

Як повідомляв Житомир.info, житомирське «Полісся» обіграло запорізький «Металург» і здобуло перемогу в дебютному поєдинку на професійному рівні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі