Місто

Топ-5 житомирських вузів в консолідованому рейтингу вищих навчальних закладів України

11 July 2017, 10:42

Житомирський національний агроекологічний університет посів 141 місце в загальному рейтингу вітчизняних вишів та 3 місце – у п’ятірці кращих вузів Житомира.

Про це 11 липня Житомир.info повідомила прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету.

Так, п’ятірка кращих житомирських вузів 2017 року за підсумками рейтингу на інформаційному освітньому ресурсі «Освіта.ua» виглядає так:

  1. Житомирський державний технологічний університет
  2. Житомирський державний університет ім. І. Франка
  3. Житомирський національний агроекологічний університет
  4. Житомирський військовий інститут ім. С. Корольова
  5. Житомирський інститут медсестринства.

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу вітчизняних ВНЗ використані найбільш авторитетні серед експертів та  ЗМІ  національні та міжнародні рейтинги вишів України: "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Вебометрикс", кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів. Отриманий узагальнений рейтинг підсумовує рейтингові місця вузів за версією "Топ-200 Україна", "Scopus" та "Вебометрикс".

Підсумкова таблиця включає 299 вищих навчальних закладів. У консолідований рейтинг потрапили всі вищі навчальні заклади, що здійснюють підготовку бакалаврів та магістрів і присутні хоча б у одному з перерахованих вище рейтингів.

«У консолідованому рейтингу Житомирський національний агроекологічний університет має підсумковий бал 406 і 141 місце у загальному рейтингу, серед ВНЗ Житомира та області у цьому рейтингу ЖНАЕУ посідає ІІІ місце», - інформує прес-служба університету.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирський державний університет імені Франка потрапив до ТОП-50 українських вузів за оцінками роботодавців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі